Meldingen
Alles wissen

Invert suiker vs normaal suiker


Berichten: 53
Topic starter
(@nl1bzw)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Hallo,
 
Ik ben benieuwd waarom mensen invert suiker maken. Ik lees hier en daar dat het gisten sneller zou gaan, maar mijn emmers staan bij het vergisten van normale suiker nooit langer dan 1 week.
 
Wellicht doen mensen het voor de smaak of zit daar ook geen verschil in?
Beantwoorden
6 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Invertsuiker is wat makkelijker voor het gist maar voor turbo gist denk ik dat het niet veel uitmaakt. Zit geen smaakverschil in.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Onnodig veel moeite en energie tegen geen enkel voordeel.
Voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Invertsuiker

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij invert suiker zou het gist minder hard hoeven te werken voor het omzetten . Je krijgt Dus minder geur en bijsmaak . daarnaast Minder snel afstervende gist cellen . wat ook weer minder afvalstoffen geeft .

Beantwoorden
Berichten: 53
Topic starter
(@nl1bzw)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Thanks voor de reacties

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb beide geprobeerd, met en zonder invert suiker. Ik merk geen enkel verschil. Als je je gist maar de tijd geeft. (haastige spoed is.....)

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hangt toch een beetje af van welke gist je gebruikt. Turbogist is zo'n beetje de piranha onder de gisten, die vreet nog net je gistemmer er niet bij op..

Ik gebruik het wel als bottelsuiker voor bier, waarin maar weinig gistcellen meer zitten.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?