Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 33 / 43

Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Toch grappig, ik zit dit zo te lezen en blijkbaar zit ik hetzelfde te doen als jullie alleen ben ik al een week onderweg. Ik heb alleen geen sap maar hele kersen.

Kan iemand uitleggen hoe dat werkt met die 'tweede run' ik bedoel normaal gooi ik na het vergisten de prut en pitten weg maar als ik er nog een tweede stook uit kan persen eventueel in combinatie met die backset zou dat mooi zijn.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Over een paar weekjes? Klote altijd dat je zo'n proeverij niet meer mag rijden he

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik neem aan dat je met de tweede run niet de tweede stookrum bedoelt maar de tweede vergistingsronde. Daar weet Lummel alles van, die zal het wel uitleggen.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan overschat je me Erik, ik weet alleen wat ik vorig jaar heb gedaan in exact deze omstandigheden en met dit sap. Ben benieuwd of het nog het redelijk het zelfde is zoals ik me het van vorig jaar kon herinneren. 

 

Maar misschien zijn hele kersen te ruilen tegen sap of vergist sap. Dat had iemand uit België, ga geen namen noemen want wil niemand beledigen, ook met mercereren tot stand gebracht met frambozen en die was beter als de framboos van Jan die al geweldig was. Moest alleen toegeven dat er een betere was. Maar goed was ook maar na  1 keer proeven.

 

M.a.w. geen idee? 

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daarom heb ik nu ook 5 liter van 92% met 2 kilo frambozen staan te macereren 🙂 Eens kijken of dat mij mij net zo goed uitpakt 😉

Ik heb dat vorig jaar met de kersen gedaan en er kwam vooral veel kersengeur mee. Maar toen gebrukte ik nog een klassieke alambiek, en nu de T500 met dome. Ik verwacht er meer van dan vorig jaar. Ik hoop dat ik hem met 1 keer stoken goed genoeg vind.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb helemaal een bizar plan bedacht hier op de bank in de cave. Ik weet dat ik niet of nauwelijks verlies heb met De Grainfather als je rustig stookt. Dat is 1. 

 

Nu ik geen verlies heb vraag ik me af wat er zou gebeuren als ik de eerste 25 l gestookt heb en de kirsch wederom ga overhalen maar eerst wederom een paar dagen in de connical fermenter gooi op vier graden met een nieuwe 25 liter (wat ik dan 4 keer kan doen). De laatste keer heb ik dus 25 liter eerste keer vergist waar 1 ton 3 keer is overgehaald etc. 

 

Kan je me volgen of ben al dronken en wellicht ook stoned hahaha. 

Beantwoorden
Berichten: 58
 Matt
(@matt)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Top, dank je! Wel vraag ik mij af hoe het met een t500 beter kan worden. Die is toch speciaal ontworpen voor pure (smaakloze) alcohol?

Beantwoorden
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Snap het niet hoor, ga je nu eerst stoken en dan die +50% alcohol weer mengen met die prut die er overblijft van de gisting daar water en suiker bij gist er bij er dan weer stoken?

Gaat vlgs mij niet werken maar misschien zie ik het wel verkeerd.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Niet als je de copper dome en condenser gebruikt, je hebt dan een soort van pot still.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan blijven we toch bij jou slapen 😉

(of heb je daar slechte ervaringen mee hahaha)

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan blijven we toch bij jou slapen 😉

(of heb je daar slechte ervaringen mee hahaha)

 

Ojee dat is een Vileine Zelfs ik heb hem door hahahah. Laat je niet op je kop zitten Jan. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik kan het niet meer volgen en ik doe echt mijn best hahaha.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan hoeft niets na te sturen dit keer, beloofd. Hahaha

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik krijg die tilt niet meer in de cloud. Ieder keer zit ik daar mee te kloten maar nu lukt het me echt niet meer.

 

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk zo'n feestje maar het geeft altijd zo'n rommel

Beantwoorden
Pagina 33 / 43
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?