Dat geloof ik wel. Erg vriendelijke man maar het lijkt mij niet het type dat veel op fora actief is... hahahha
of wel een potentie van 11,41875%.
@ Eric, kijk hier kunnen we wat mee. Begin bijna serieus een harde plasser te krijgen dat ik de eerste run er 4 liter kirsch ga uithalen. mits die 5 cijfers achter de komma kloppen natuurlijk. Maar dat reken ik jou niet aan dat zou die stomme Tilt zijn.
Weet inmiddels wat ik ga eten, Lummelinetje had Snitzel gehaald en dat ligt nu te marineren. Hopelijk haalt ze zo ook rijst die niet kan mislukken van uncle Ben of Lassi en garnalen en kroeppoek. Kortom zelf gemaakte nasi. Met zuur, gebakken eitje, sate saus en god weet nog meer. Kortom heb honger. Hahaha. Nog eentje voor de eetlust dan!
mits die 5 cijfers achter de komma kloppen natuurlijk. Maar dat reken ik jou niet aan dat zou die stomme Tilt zijn.
Uiteraard ligt dat aan de Tilt Hahaha.
Ik zit altijd te kloten met dat ding om hem op gang te krijgen, moet meerdere malen opnieuw starten en dan ineens doet hij het.
Ik reken altijd met 0,13125 per SG punt. Vijf cijfers achter de komma, dat is het nieuwe rekenen 🙂
Klinkt weer lekker Lummel maar die rijst..... pak toch gewoon Basmati.
Mij tripel is weer op en ik vind dat ik er nog een verdiend heb............ toch?
Uiteraard ligt dat aan de Tilt Hahaha.
Klinkt weer lekker Lummel maar die rijst..... pak toch gewoon Basmati.
Mij tripel is weer op en ik vind dat ik er nog een verdiend heb............ toch?
Kijk daar gaat het nou mis. Basemati? Zo word ik nog als ex-slaverhandelaar gezien.Nee weet niet wat basmati is. En anders ontken ik. Wel Lassi. Geldt dat ook?
En ja we hebben het weer verdiend. Mee eens. Al heb ik nooit het verdienmodel begrepen dat achter geld uitgeven toch zo'n model kan zitten dat je er een borrel op kan drinken. Dat denk ik ook dat het zo werkt op de rente van mijn schulden maar dat is niet voor altijd vol te houden zeggen experts.
Moeilijk, het is te heet zullen we maar zeggen. Proost dan maar.
Proost Lummel 😉
En eens Basmati rijst gegeten en je pakt nooit meer iets anders. Kan niet mislukken. Bijkomend voordeel, het ruikt ook heerlijk in huis.
Proost Erik! Ik had geen geduld om twee uur te wachten met de champagnegist en heb t na een half uur hydrateren al door t sap gegooid. Hoop dat mijn ongeduldigheid nu niet bestraft wordt...
Ik denk dat het allemaal weinig uitmaakt hoor Matt. Volgens mij heeft Jan ook Champagnegist gebruikt en als ik me niet vergis gooit Jan het er ook zonder hydrateren bij. Ik snap dat ook niet zo goed want in het sap hydrateert het toch ook.
Ik strooi het bovenop het sap en laat het hydrateren tot de korrels veranderd zijn in een grote vlek en roer dan door. Echter dit keer strooide ik het bovenop en heb niet meer geroerd en het blubt al lekker. De gist komt vanzelf wel op alle plekjes denk ik hoor.
Dat dacht ik ook. En dan staat er nog dat de gehydrateerde gist niet meer dan 2 graden mag afwijken van het sap...... beetje flauwekul lijk me.
Bij jou staat hij buiten Jan, is dat niet veel te warm?
Naar die twee graden verschil heb ik nog wel even gekeken maar lijkt mij ook vrij sterk dat t gist in ‘shock’ zou raken oid
Staat in de schaduw. Even de eerste nacht buiten voor het misgaat met schuim enzo. Vat is bijna vol. Morgen verhuist het naar binnen en is het een stuk koeler. In ieder geval onder de 24 graden.
Vorig jaar was er bijna geen schuim, maar toch voor de zekerheid even zo.
Jij hebt ook Champagnegist gebruikt toch Jan?
Hij is erg royaal geweest met sap tappen want de fermenter zit behoorlijk vol vind ik.
Jij had ook iets meer idd.
Ik gebruik idd champagnegist. Rechtstreeks op het sap gestrooid.
Jij hebt ook Champagnegist gebruikt toch Jan?
Hij is erg royaal geweest met sap tappen want de fermenter zit behoorlijk vol vind ik.
Pffff, vorig jaar was hij royaal toen moest Lummelientje naar binnen rennen dat hij de pomp aan had laten staan. Hij wilde de straatstenen mee willen delen. Erg krentertig dit jaar zou ik zeggen. Hahaha, hij wist het nog.
Dat is een verschil in referentiekader hahaha.
De gist zit erbij en hij ging behoorlijk snel van start. De fermenter heb ik op 18 graden ingesteld (moest tussen de 15 en 20). Lekker uit laten gisten nu.
Wanneer is het grote vergelijkendwarenonderzoektreffen ? 🙂