Hallo allemaal,
even een vervolg op mijn koper oxide verhaal. Ik denk dat het in het verbindingsstuk van de ketel zit. Ik heb deze schoongemaakt door er een doek doorheen te trekken en er komt wat koper stof mee. Als ik in het verbindingsstuk kijk zie ik ook wat verontreiniging.
hoe maken jullie deze lastig te bereiken stukken schoon?
ik dompel deze onderdelen wel onder in een sopje met Grainfather reinigingsmiddel maar dat doe ik ook niet altijd?
Ik heb trouwens door tijdgebrek de 2 flessen met jenever alleen gefilterd door een koffiefilter en moet nog stoken. Grappige is dat de groene stipjes niet terug gekomen zijn in de nieuwe flessen. Het is al kraakhelder:)
Edit: plaatje zichtbaar gemaakt
Hoi Koen,
Ik heb de foto wat kleiner gemaakt, het zijn niet alleen de mb's, hele grote uitgerekte fotos doen het niet goed. Het beste kun je ze standaard verkleinen naar 50% ofzo, dan werkt het wel.
Jij ook al, ik ook hahaha
Haha al die moderators hier!
Ik ben ook zo visueel ingesteld dat ik alle plaatjes wil zien hahaha
Goed bezig! Ik kan met een gerust hart op vakantie ?
Kurkje in een kant en vullen met schoonmaak azijn of water met wat citroenzuur . nacht laten staan en naspoelen lijkt mij makkelijkste oplossing
Hahaha!
Koen 777 gewoon een lading schoonmaakazijn opstoken! Werkt als een malluh
Top! Dank jullie wel.
ik zal in het vervolg de afbeeldingen verkleinen. Nu weet ik waarom de foto’s niet lekker geupload werden;)
De melding dat de foto te groot is valt nu weg onder de groene balk boven aan de pagina 😉
Dat!
Weg met de groene balk, bewaren we die voor belangrijke notificaties ?
Na een geslaagde poging om Odin’s Roggebrood te maken (OK, om dat dan “whisky” te noemen gaat mij ook net wat te ver) heb ik ook de ‘Meer-granen borrel’ (oneerbiedig: ‘Brinta-borrel’) uitgeprobeerd. Maar dan natuurlijk wel net weer even anders.
Ik dacht; Ontbijtgranen, haver en roggebrood. Bij de bekende Duitse discounters kost het zowat niks (OK, die verkopen geen ‘Bolletje’ dus dat komt dan van AH maar zo’n doosje is toch ook nog steeds heel goedkoop). Ik heb gecontroleerd of er wel meerdere granen in zitren;
en voor de zekerheid dus nog haver en roggebrood toegevoegd. Nu heb ik zelf geen ‘MEGA’pan en dus heb ik het gewoon in m’n graanvader gekieperd.
Dat gaat op zich goed. Het wordt inderdaad een dikke pap, maar de amylase verdunt het direct weer, best gek om te zien dat zo’n poedertje dat effect kan hebben.
En ik hoopte dat ik het ‘dunne’ papje met de pomp simpel de emmer in zou krijgen..
Dat lukte......net. Niet iets wat ik nog n keer wil doen, en een prima reden om wèl een MEGA-pan aan te schaffen (9 of 10 liter). Ik heb de pomp doorgespoeld met water en het is allemaal goed afgelopen - mijn advies is om dat niet met de Grainfather/pomp te doen maar gewoon in een heul grote pan (inmiddels dus ook zelf maar gekocht).
In een andere ‘gewone’ pan deed ik de suiker en roggebrood..
Nou kan Jan wel zeggen dat het met een paar dagen is uitgegist......... bij mij borrelde het waterslot, net als bij het roggebrood, weken achter elkaar door. Ik heb er 6 augustus gist op gegooid en ik heb het pas eind sept. gestookt. Dat had wel twee of drie weken eerder gekund als ik daar zelf tijd voor had gehad (iets met werk, vrij vervelend, val ik je verder niet mee lastig).
De stookwijn is inderdaad iets zurig, zoals Jan ook zegt, maar het bezinkt allemaal netjes zodat ik ook een tweede generatie heb gestart (met een liter of drie ‘backset’ van de eerste stook).
Ik heb m gestookt met de Grainfather, op vermogen (bij ca 70gr C terug naar 60% en uiteindelijk in stapjes terug naar 35%). Er komt een mooie hoeveelheid (een liter of drie) uit van 52% die wel iets ‘vettig’ is (van het roggebrood vooral denk ik). Als ik m ietsje verdun zie je hem ook wat ‘bewolken’. Maar; heerlijk zachte borrel ‘zo uit de ketel’.
Ik vind het zelf net een heel zachte en soepele jonge jenever. Ik ga volgend weekend naar n verjaardag waar ik twee liefhebbers weet te vinden, ik zal ze laten proeven en keuren. Maar ik vind het een verrassend lekkere en goedkope borrel, en ook goed geschikt om met wat jenever- of gin essence (zelfgemaakt - zoek de recepten maar op dit fraaie forum) te combineren tot een lekkere gin of jenever.
Ik was wat bang dat het een vieze brinta-pap-kledder zou zijn maar als je amylase gebruikt en wat geduld hebt tot je mash echt, echt, uitgeborreld is (dat zie je vanzelf wel) vallt dat 100% mee, eigenlijk zowat hetzelfde als het ‘Odin’s Roggebrood’ recept. Aanrader wat mij betreft (en ik kan het weten want ik heb inmiddels best wel heel wat glaasjes geproefd).