Meldingen
Alles wissen

Mijn eerste suiker wash ervaringen

Pagina 4 / 4

Berichten: 265
Topic starter
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@Betweter
Ik reageerde puur en alleen op de bewering van @Stookforum

Witte wijnen jaren bewaren heeft geen zin.

 En gaf de website als voorbeeld.
Volgens mij beweer je exact hetzelfde als wat ik zeg 🙂

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

sj44k, niet alle wijnen zijn 18%, bovendien was mijn antwoord ietwat genuanceerder.

Beantwoorden
Berichten: 265
Topic starter
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

sj44k, niet alle wijnen zijn 18%,

 Klopt en dat beweerde ik ook niet.

bovendien was mijn antwoord ietwat genuanceerder.

Hahaha .. nou vind ik van niet maar goed.... je doet je naam in ieder geval eer aan 🙂
 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

   Hahaha .. nou vind ik van niet maar goed…. je doet je naam in ieder geval eer aan 

Als je verder niets te melden hebt is dit wel een heel zwak argument zonder enige inhoud.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

sj44k, je hebt ook gelijk. Ik denk dat dit vooral de reservas en oaked wijnen zijn. gerijpt op eikenhouten vaten waardoor er toch Tannines inzitten die nog kunnen rijpen met de jaren. Dit is mijn idee en verder niet onderbouwd, mijn theoretische vakkennis zit ook niet heel diep in mn kop opgeslagen hoor 🙂

 

Hoge of lage prijsklasses zegt mij niet zoveel, het is maar de prijs die er op geplakt wordt. Ik kijk wel naar het etiket, druif, wijngebied, chateau etc. Er zijn goede wijnen te koop van totaal onbekende wijnhuizen die niet duur zijn. Dat zijn dan niet automatisch goedkope wijnen met rommel er in.

 

Maar ik heb het dan niet over de pakken wijn van de Aldi en de Liddl, daarbij kun je er van uitgaan dat het niet van een bepaalde chateu in 1 bepaald gebied komt.

 

Wat betreft de toevoegingen die niet vermeld hoeven te worden, Op iedere wijn die sulfiet bevat staat ook dat deze wijn sulfiet bevat. Dat is inderdaad bij veel wijnen maar niet bij alle.

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Allergenen moeten uiteraard vermeld worden. Bv sulfiet, melk etc

Beantwoorden
Berichten: 265
Topic starter
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Van wat ik begrepen heb van de wijnboeren die ik gesproken heb in Italië, Frankrijk, en Californië is dat het leeuwendeel van de hedendaagse wijn geproduceerd wordt om snel op dronk te zijn. Het argument wat ik alom hoorde is "dit is wat de consument wil". 

Maar samen met mijn slijter treffen we nog weleens een wijntje wat nu al op dronk is, maar waar "potentie" in zit. De keren wat we die troffen hadden we meestal gelijk maar zeker niet altijd (want het is zoals je mooi opmerkt geen exacte wetenschap).

Ik denk wel dat wat jij zegt klopt hoor aangaande de tannines e.d. maar waarom e.d. ik zou het niet weten.

Ik hanteer uiteindelijk maar 1 manier, en dat is proeven vind ik nog leuk ook en zo koop ik mijn wijnen. Puur op etiket (zoals ik het vroeger deed bij de supermarkt) doe ik niet meer. Leven is te kort om vieze wijn te drinken 🙂 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@quirijn)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat een geduld Sj44k.

Ik zou echt mijn schoenen hebben opgevreten om sneller te kunnen stoken.

 

Anyway...veel succes. Hoe lang moet je je Sugarwash bewaren gok je voordat je kan gaan knallen?

 

 PB me je adres maar even. Stuur ik je gratis voldoende peper en zout om ze op smaak te brengen. Wel een filmpje posten hoe je de daad bij het woord voegt.

 

Als ik dat heb gezien zal ik een filmpje posten hoe ik een birdwatchers in 3 weken laat vergisten. Daarna nog een weekje laat bezinken. En er dan in een avondje dubbel stoken met een alambiek een wodka uit haal die heel wat beter zal smaken als die schoenen van u.

 

In mijn jeugd leerde ik al :

"doe nooit beloftes die je niet KUNT, of die je niet WILT nakomen".

 

Zo gezien heeft u hier toch een stapje in een fatsoenlijke opvoeding gemist hoor.

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja man, zodra het pruttelt dan heb je het goed gedaan.
En correct: Vullen met 21 liter, de 6 pakken suiker maakt het totaal: 25liter suikerbeslag.
Dat gistpakket is speciaal voor 6 pakken suiker. Geen 8. Kan wel maar daar is het gistpakket niet voor ontworpen. Goede keuze,trouwens, deze heeft niet het zure alcotec 24/48 smaakjes. Dus de vodkastar is mijn favo'tje,  ook al ga ik wel eens wat andere pakketten van Jan uitproberen eerdaags.
Die 35 graden lijkt mij ook overdreven warm maar de fabrikant zal het het beste weten.
Ik start altijd op 28 graden en het werkt prima.
Nog even voor de vergisting hoe het bij mij loopt:

1e dag opstart, al na enkele uren de eerste bubbels (28 graden) - kamertemperatuur 23 gr.
2e dag: vergisting in volle gang (27-26 graden)
3e dag heftig te noemen (op deze dag gooi ik er nog wel eens overrijp fruit pulp bij) (26 graden)
4e dag nog steeds heftig (25 graden)
5e dag merkbaar minder actie in het waterslot (24 graden)
6e dag bubbelt in intervallen die steeds langer gaan duren (23 graden)
Max rendement behaald en de stookwijn is al stook klaar.
---
14e dag: De stookwijn heeft zichzelf geklaard zonder klaringsmiddel. (Is nu op zijn allerbest).

 

 

 Nimrax,

Kan ik na de 6e dag de suikerwash gewoon stoken in de Air Still of moet deze eerst geklaard worden al dan niet met klaringsmiddel ?

Is de Alcotec Vodkastar favoriet bij jou met de Air Still ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik krijg vaak thuis gemaakte wijn uit Roemenie puur natuur zonder toevoegingen,voor de rest drink ik graag spaanse wijn ,en dan pak ik grand reserva,ik vind die vaak beter dan een Franse grand cru en de prijs is vaak een lachertje.gr??Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Owww..sorry voor de trage reactie van mijn kant.
Antwoord: Ja, ik gebruik geen klaringsmiddel, je kan het al stoken bij dag 5.Zonde, dat wel, fermentatie is dag 7 pas optimaal.
Momenteel is alcotec vodkastar zeker mijn favo'tje. Ik ga eerdaags wel andere gistpakketten uitproberen. Cheers man!

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nog een dingetje: Mijn eerder geposte vergistings tijdlijn kan vervallen.
Ik heb door de (vernieuwde) alcotec vodkastar -zelfde blauwe zakje als hier afgebeeld in dit topic een zelfde vergisting zoals jij schreef. Heel gelijkmatig.

 

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?