Oja met lageren krijg je ook te maken. 3 weken toch zie ik op het blikje Heineken staan . Zou dat in de keg kunnen? Dat zou mooi zijn dan heb ik met 2 fermenters bijna 60 liter pils tot mijn beschikking.
Ik lager het in de fermenter omdat ik tussentijds steeds wil proeven en controleren hoe de ontwikkeling is maar als je de keg(s) kunt lageren op een temperatuur tussen 1º en 5º kun je het ook in een keg lageren.
Ok, ik heb ook een koelkast in de cave dus straks eens meten of deze past. Misschien zelfs een extra keg dan kom ik met 2 fermenters heel ver.
Na een hoop gelezen te hebben over de mouten en de invulling hiervan om een "recept" voor whisky te maken mijn bestelling weer bij Bio-Brouwmaat gedaan. Sta alweer te trappelen om te beginnen. Nog even wachten tot de boel weer binnen is. Thx Erik.
ScS, in de recensies scoort bio-brouwmaat een 5/van5.
Zelf al eens besteld en je bestelling is er vaak sneller dan 24uur, zag wel op het nieuws dat heel veel koeriersdiensten momenteel problemen hebben met overcapaciteit aan pakketten door "Black monday/Black week". Da's overmacht, maar dit komt goed! Cheers man! 😉
Mede voor gezorgd dat de score 5/5 is:-)
Elke keer netjes verpakt ontvangen en de hulplijn is snel en zeer geduldig geweest voor de beginnersvragen, eigenlijk zoals het stookforum is. Allebei top!
Bedankt voor het vertrouwen en de goede beoordelingen 🙂
Als start-up zijn beoordelingen erg belangrijk dus ik ben er heel blij mee.
Ik hoop dat de aangekondigde staking bij Post.nl i.c.m. de afgelopen zwarte week, de aankomende sinterklaas en kerst niet al te veel roet in het eten gaan gooien.
Sinterklaas en roet is een gevoelig onderwerp deze dagen. Maar Post.NL zijn toch zelfstandige, dus staken die tegen zichzelf? Hier in België zijn dat met een vreemd woord subcontractors.
DHL had hetzelfde probleem;Inmiddels is het allemaal weer onder controle.
Ja, William, die zwarte pieten discussie in NL, we worden er langzaam doodziek van.
Gun die kids hun feestje en laat de zeikers een lekkere borrel of biertje pakken of nog beter: zelf maken.... mja..
Sinterklaas en roet is een gevoelig onderwerp deze dagen. Maar Post.NL zijn toch zelfstandige, dus staken die tegen zichzelf? Hier in België zijn dat met een vreemd woord subcontractors.
Bij Post.nl zijn een aantal pakketbezorgers zzp-ers (zelfstandige zonder personeel), die zullen niet staken maar de sorteerders..... ik denk dat dat geen zelfstandigen zijn.
Ik zie nu wel op mijn checkout pagina dat je geen voorkeurdag voor levering meer kunt opgeven. Ze hebben zichzelf wat ingedekt denk ik.
Ik zie nu wel op mijn checkout pagina dat je geen voorkeurdag voor levering meer kunt opgeven. Ze hebben zichzelf wat ingedekt denk ik.
Aha, vandaar dat ik het over het hoofd zag. Lastig dat staken, voor je het weet is er weer een groep opgericht voor anti-staken...:-P
Ik zal hem eerdaags gaan bestellen! Ik moet even het tomatenwijn project afronden omdat ik die fermenter daarvoor nodig heb ?
Het is nu ook de ideale temperatuur om hem te laten vergisten zonder koeling, in schuur of garage bijvoorbeeld. Zoals het Bo(c)bier van William. 🙂
Ik heb een chiller, dus voor mij maakt het niet uit. Maar als je dat niet hebt zou ik zeker nu beginnen met Pils brouwen!