Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 13 / 44

Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo bestelling bij Bio-Brouwmaat is geplaatst. Ik ga ook aan de Pilsener Bio, zin in!!! ??

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zag hem net binnenkomen, bedankt Jan.

Wel een verslagje van maken he!?

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Tuurlijk ?

Het is mijn eerste keer echt brouwen, maar met goede ingredienten, goede spullen en alles wat ik hier heb geleerd weet ik zeker dat het goed komt ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik sta je met raad en daad bij Jan.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik sta je met raad en daad bij Jan.

Dat geeft een veilig gevoel! Ik heb er echt zin in. Wie doet er nog meer mee? Lummel, zullen we samen starten en dan later gaan vergelijken? Leuk project!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wil wel maar heb echt serieus geen tijd. Eerst nog een feestje en dan de opstelling definitief maken. Nee serieus dit wordt januari. Vergeet niet dat ik het sap van de appels ga gebruiken om graan mee te maischen en dan weer op het gistbed.  Zijn we ook weer weken verder met stoken erbij. Man ben zo druk als een klein baasje

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen punt, dan begin ik er mee! Eigenlijk is Erik al begonnen natuurlijk ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik kreeg het verzoek om een Christmas Ale pakket te leveren als navulling voor het Brooklyn/HEMA pakket. De 3,8 liter pakketten zijn nu ook te bestellen voor Christmas Ale Bio en Pilsener Bio  🙂

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oww goed!! Kijk even of je het makkelijk "googlebaar" kan maken. Kan wel eens heel interessant voor je worden...

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar laat ik de geleerden naar kijken Nim, nu weer werken aan het volgende "recept op maat"

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit weekend ga ik starten met het 25 liter Bio Pilsener pakket van Bio Brouwmaat. Alles staat klaar.

Het brouwhok begint vorm te krijgen. Nu nog een mooie RVS werkbank met spoelbakken om het wat netter te krijgen. Hier een preview 😉

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er goed uit Jan. Ik zie dat ik achter loop met fermenters,.........maar ik loop voor met brouwen 🙂

 

 

Succes met brouwen en als je ergens mee zit kun je me te allen tijde bellen, mailen, appen.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat gaat zeker goed komen Erik! Ik hoop dat je stand by bent 🙂 Nee hoor, je meegeleverde handleiding kan eigenlijk niet beter 😉

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Alles is goedgegaan, het was leuk om te doen!

Ik heb wel een afzuiging nodig in mijn brouwhok, want na een uur koken begon het serieus te regenen vanaf het plafond ? wat ruikt dat lekker zeg, iedere keer als je er weer een zakje hop bijgooit komt er een geurexplosie vrij.

Het koelen ging vlot, wel is daarbij mijn filter uiteindelijk verstopt geraakt met hop. Het overpompen in de fermenter ging daardoor een  beetje sloom. Leon kwam op bezoek dus samen konden we de Grainfather zo omkieperen in de fermenter. Probleem opgelost ?

 Verwacht SG 1050, gemeten SG 1047. 

De gist in wat water gehydrateerd en toegevoegd. De wort was toen nog een graad of 18. Het begon snel te pruttelen. Maar dit stopte al snel toen de chiller zijn werk ging doen. De vergisting gebeurt op slechts 10 graden en dat gaat dus erg langzaam.

Morgen ben ik er niet, dus maandag weer kijken of er beweging is in het waterslot.

Alles is weer aan kant, het is een hele uithaal maar wel heel erg leuk om te doen

Erik, jij morgen veel succes met je brouwdag!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat de pomp verstopt is geraakt heeft waarschijnlijk te maken met het ontbreken van een echte whirlpool. Uiteindelijk kom je wel van je trub af, zakt in de fermenter naar beneden en kun je samen met een gistaflaat lozen.

Je lagere SG verbaast mij wat, ik kwam op 1.054 uit, wellicht haal je ook een lager eind SG. 

Ook kun je er voor kiezen om te starten met 12ºC en dan te verlagen naar 10ºC. Het is een beetje spelen met de temperatuur en zolang je binnen de marges blijft krijg je een lekker Pils.

 

Leuk dat je er plezier aan hebt beleefd, op naar een lekker Pils 🙂

Beantwoorden
Pagina 13 / 44
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?