Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 71 / 282

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Erik, welkom op het forum wat naar te horen dat je geen reuk hebt. Ik maak nooit cuts want weet nooit welke ik nou echt de lekkerste vind. Wel stook ik 2 keer tot ongeveer 50% en dan vind ik het lekkerder dan de beste cuts van de eerste stook. Maar smaken verschillen. Ik heb appelsap vergist met wodkagist van stookwinkel en 2 keer gestookt en dat was gelukt alleen een beetje saai van smaak. Maar wel aangenaam dronken, dan dan weer wel. 

Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo Ik ben Robbert , Ik ben al zo'n 40 j bezig met deze hobby .

Ik ben begonnen in laboratorium glas in mijn middelbare schooljaren alcohol te maken en daar kruiden extracties in op te lossen . Toen ik een oude originele Horex ( leerboek likeurstokerij ) in handen kreeg ben ik met ombouwen van boilers aan de slag gegaan en diverse drankjes gaan maken volgens oude originele recepten .

Voor mij geen extracten nu meer maar overheerlijke chartreuse , benedictine , kloosterlikeuren en absint uit kruiden en vruchten .

Mooie hobby met ongekend veel heerlijke opties .

Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey Robbert, welkom op 't forum.

Ik zie dat je ook absint maakt ?  Ik ben verzot op anijsdrankjes en maak al een hele poos mijn eigen absint.  Ik ben heel benieuwd naar jouw recept !

Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi skoldt ,

Ik heb een aantal   recepten waaronder ook  oude uit 18e eeuw. [ zeer bitter ]

en ook  de receptuur van pontalier  . 

Ik zal in komende dagen wel recept plaatsen.

.

Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Robbert, de meeste 'oude' recepten heb ik wel ook ergens staan, ik ben vooral benieuwd hoe de non-professional onder ons zijn absint maakt 🙂

Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal paar recepten posten 

Op recepten pagina

 

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ook graag een receptje voor chartreuse Robbert, dat zou ik,echt graag eens maken.

prettige feesten voor iedereen verder!

Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb chartreuse recept geplaatst en ook absint recept . werk nauwkeurig en laat weten hoe het is gegaan a.u.b. .

tanks .

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geweldig Robbert!

eerst wat neutrale alcohol stoken en dan aan de slag ermee, bedankt alvast en ik hou je op de hoogte.

 

Berichten: 7
(@heiko)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben Heiko gepensioneerd en maak mijn eigen wietolie.

Daarvoor heb ik 90% alcohol nodig.

Ik heb een RVS snelkookpan met een koperen spiraal door een emmer water.

Als basis gebruik ik water suiker en turbo gist.

Dat leverde 17% alcohol op

Na de eerste stook zat ik bijna op 70%

Maar hoe vaak ik ook stook, ik kom niet boven de 80% terwijl ik voor het maken van wietolie 90% nodig heb.

Wat doe ik niet goed.

gr

Heiko

Scoozy
Berichten: 190
(@scoozy)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey Heiko,

Hiervoor zul je een reflux colon nodig hebben om deze waardes te halen, als je al 80% haalt met een rvs kookpan is dit al een mooi resultaat :). Kijk eens in de web shop naar de T500 dit is een toestel dat van je turbo vergisting  min 92% haalt in 1 run 🙂 Met een beetje afregelen haal ik mooi 95% al duurt het dan wel langer.

 

Mvg Scoozy.

 

 

Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Heiko,

ook 90% word lastig aangezien je dan 10% water moet verdampen aan het eind. daardoor zal je je olie te lang moeten verwarmen en zal het op zijn minst ranzig gaan smaken ... In het begin had ik een condensor op mijn olie setje om alcohol terug te winnen van de 96% gekochte flessen. Ondertussen heb ik ook een T500 en dan word alles makkelijker en goedkoper...

veel suc6 ! groetjes Patrick

 

Berichten: 43
(@robschuppers)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gegroet!

Ik zou mij even voorstellen. Mijn naam is Rob en woon in Zuid Holland. Ik lust graag een distillaat zoals Whisky Vodka of Rum ik wilde mijzelf hierin wat meer verdiepen mbt het maken van een alcoholische drank en besloot te gaan zoeken naar een alambiek omdat je als je whisky zou willen maken deze goed zou kunnen gebruiken. Omdat whisky nogal wat geduld vergt als je het in vaten wilt doen (en dat wil ik) wilde ik eerste gaan beginnen met Vodka, ik heb nu een aardappelmash staan die aan het vergisten is voor de vodka en nog een suikermash die ik wil gebruiken om diverse kruidige smaken aan toe te voegen. Via marktplaats heb ik een mooie alambiek weten te bemachtigen en kan dan ook niet wachten om deze te gaan gebruiken. 

De aankoop van mijn alambiek was opzich al een hele leuke ervaring de beste man liet mij gelijk een aantal van zijn brouwsels proeven en was daar heel trots op, het spreekt mij persoonlijk ook erg aan hoe iedereen geintresseerd is in elkaar en wat ieders mogelijkheden zijn!

Proost!

Rob

Berichten: 10
(@raynay)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo,

 

Ik ben René en stook al langer maar met tussenpozen.

Ik stook niet met smaak maar alleen neutraal waar ik dan samen met mijn vrouw lekkere dingen van maak.

 

Verder brouw ik bier.. en maak ik mede..

 

ik heb een stookketel met een lange kolom. Deze stookt in een stook naar 96% ..

Groet REne

 

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom hier.

 

Pagina 71 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?