Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 78 / 282

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Graag wil me ook voorstellen. Hier nog een Bauke . Alleen niet uit Friesland maar uit noord Holland. Ik maak al 30 jaar wijn. Eerst van eigen druiven gemaakt. Dit was geen succes bleek achteraf nadat ik voor mijn 50ste verjaardag werd toegezongen met een refrein ; niet te zuipen niet te zuipen.

Omdat ik het weggooien zonde vond ben ik de “niet te zuipen” wijn, op advies van een kennis, gaan verstoken in een omgebouwde boiler. Dit had gelukkig meer succes dan de wijn.

Daarna al jaren bezig geweest met verschillende technieken en smaken. Nadat ik het forum ontdekte kwam ik er achter dat ik nog heel wat dingen kan leren en verbeteren. Dus ik zal vaak komen lezen .

Groeten van Troet (Bauke)

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom, veel leerplezier.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wiliam welkom,met al de kennis hier lukt het je wel om een goeie borrel te drinken,als je het niet weet iedereen staat klaar om te helpen.gr.??Chris.V.

 

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

wie kan mij vertellen wat beter is .

het brouwsel met een hoog percentage op glas met eiken snippers laten rusten of op drinksterkte wat ik meestal heb gedaan .

Troet . ( mijn drankjes noem ik Troeters Troost ) Troeters zijn stadsgenoten .

 

Franske
Berichten: 2
(@franske)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

met een hoog alcohol gehalte heb je het nadeel als je nadien gaat reduceren dat je de helft van je smaak en de kleur gaat inleveren

ik doe meestal de drinksterkte + enkele graden hoger en geef het wat meer tijd om te rijpen

zorg ook voor een beetje zuurstof tijdens het rijpen (fles nooit tot boven vullen en af en toe wat lucht)

 

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je voor de snelle reactie , mijn gevoel was ook zoo .

Troet .

 

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Fanske .

Wat staat er op jou profielfoto ? Kann je daar een betere foto van laten zien ?

Ik ben benieuwd . 

Troet.

 

Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo 

Hier op het forum noem ik mezelf Catnip. Sinds kort ben ik in het bezit van een kleine 5 liter alambiek speciaal voor het stoken van whisky. Alhoewel ik daar nog geen druppel van heb gestookt heb ik wel alvast wat geoefend met wat gemakkelijks. Intussen staat er een vaatje te gisten wat hopelijk iets oplevert waar zowel smaak als alcohol in zit en zich wellicht whisky mag noemen. Het hele proces van graan tot vat is wat ik hoop te doorlopen en kan daarbij wel wat hulp gebruiken.  

Groeten Catnip

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Catnip,je vragen zullen hier wel beantwoord worden,ik ben helaas geen whisky stoker ik stook alleen fruit.gr.??Chris.V.

 

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oei , twee schrijffouten in een keer . Sorry Fanske . Ik ga maar weer wat aan mijn nieuwe strook app. Doen , dat gaat mij beter af . ?

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Het hele proces van graan tot vat is wat ik hoop te doorlopen en kan daarbij wel wat hulp gebruiken.  

Groeten Catnip

Dat zou een jaar geleden een enorme uitdaging zijn maar nu niet meer op stookforum want velen hier zijn je al voor gegaan. Zelf hou ik niet van whiskey maar ga dit jaar zeker ook whiskey ambachtelijk maken ( dus zonder essence). Ik blijf dus je zeker volgen en wellicht doe ik een paar liter mee. 

Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi ChrisV en Lummel

bedankt voor de welkomstberichtjes, fijn om te weten dat er toch veel interesse uitgaat naar Whisky ondanks andere voorkeuren. Wellicht wordt mijn appeloogst dit jaar niet omgezet naar appelcake en dergelijke maar naar cider en calvados, ik weet nu wie ik moet vragen haha. Mijn whisky experiment houd ik nauwgezet bij en zal zodra er wat resultaat is dit ook posten op het forum. Tot horens, zometeen een topic openen over gist want dat blijft een beetje "gistwerk" voor mij.

groeten Catnip

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Catnip appels word lekker,ik probeer dit jr.weer 200kg te krijgen.ik vergist die met verse bakkersgist,die gebruik ik bij al het fruit wat ik stook.werkt perfect.ik stook nog net als voor 100 jr terug,op gas en soms op hout met een ketel van 100ltr zonder hulpmiddelen aleen alc.meter,ik stook 15 jr.zo mijn totale investering is €160- het gaat me niet om de kosten maar ik vind dat pas echt Moonshine en laat zo ook zien dat deze hobby niet duur hoef te zijn gr??Chris.V.

 

Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ChrisV, respect dat dat ook zo kan. Ik heb mezelf allerlei metertjes aangeschaft en die 160 euro   ben ik al ruimschoots voorbij. Wellicht is het dan toch als koken. Eerst angstvallig het recept volgen om vervolgens na wat jaren ervaring op verworven inzichten verder te gaan. Volgende week wat nieuwe granen laten kiemen. Misschien krijgen die dan ook wel de bakkergist behandeling. Groeten Catnip

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Catnip met granen weet ik niet of bakkersgist werkt,ik stook alleen fruit.mais weet ik wel dat hij werkt.Gr?Chris.V

 

Pagina 78 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?