Goeie morgen , zoals de titel zegt ben ik een volkomen leek in het stoken , net een vevor gekocht , en nu rondkijken en me goed informeren.
meteen een vraag , een suikermix, moet je dan ook de eerste 300 ml stook weggooien ?
Alvast bedankt voor het antwoord . 🙄 🙄
goeie dag , alle ingrediënten gehaald , vandaag mij allereerste fermentatie maken 😀
is aan het pruttelen....
Heb juist een kast/krat gemaakt van overschotten van materiaal ; een warme luchtblazer van de aldi en een oude thermostaat van de chaufage erin gestaleerd , dit om,een constante temp aan te houden bij mijn fermentatie, tis maar een probeersel we zullen zien of het werkt ofnie!
temperatuurschommelingen van ongeveer 4° hopelijk beinvloed dit fermenteren niet
emmer opengemaakt ,waterslot gaf niks meer , ge mash ruikt en smaakt naar gist eens kijken hier wat ik hen mispeutert.
heb een stuk keuken papiet in gedoopt en er is een geelblauwe vlam overwegend blauw
heb mijn ketel juist aangestoken zal eens zien wat er van komt ,alkohol gemeten , 7% +-
er zit hier en daar een luchtbubbubeljte in maar bijna nie zichtbaar kga nu eens voor de eerste keer stoken , ik hou je op de hoogte robbert
boel in de riool gegoten, alles opgeruimd en alles uitgekuisd en ontsmet! volgende week opnieuw beginnen ,
nog eens goed ingelezen en volgende week een nieuwe poging.
refractometer en pipetjes gekocht
handige tool om te berekenen hoeveel water/fruitsap je bij je alkohol moet mengen om de gewenste sterkte van de alkohol te bepalen.
https://www.eclecticsite.be/calc/bier_hoeveelheid.htm
vraagje , na mijn eerste run , de tweede run, hoe doe je dat , ketel ledigen,de eerste run er zuiver ingieten of moet die verdund worden ?
alvast bedankt voor het antwoord.
heb enorm veel info gekregen en zeer veel goeie tips van harry en anderen waarvoor mijn dank , nu zal ik me de volgende 14 dagen goed kunnen bezighouden!
druk bezig , heb een nieuwe calculator gevonden , wel in het engels berekend alles, hopelijk hebben jullie er iets aan.