Meldingen
Alles wissen

Vragen


Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste mensen,
Ik heb de volgende vragenIs alle gestookte ethanol van vergiste suiker hetzelfde? Is er kwaliteits verschil van gestookte ethanol van bv. 82 gr. C of 92 gr. C?
Groet,
Billy

Beantwoorden
4 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ethanol is C2H6O en dat is altijd hetzelfde. Het verschil in kwaliteit wordt veroorzaakt door andere vluchtige stoffen die al dan niet meegekomen zijn tijdens de stook.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt Munckerik, ik ben weer wijzer
Groet,
Billy

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal,

De zelfgestookte ethanol van kristalsuiker is dat chemisch exact dezelfde ethannol als van lekkere cognac of whiskey?

 

Billy

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ethanol van cognac en whiskey is verkregen uit suikers aanwezig in fruit en suiker uit zetmeel dat is omgezet in vergistbaar suiker . De Ethanol is de zelfde Chemische samenstelling .
kook temperatuur van ethanol is 78,3 gr .
Bij hogere temperaturen komen diverse andere stoffen mee .
Ook kunnen andere stoffen zich binden aan de ethanol en meekomen met ethanol wat smaak geur verschillen oplevert .
Vergisten van aanwezige suikers zorgt voor alcohol .
Andere aanwezige stoffen in het te vergisten product zorgen voor smaak en karakter variaties .
Met distillatie probeer je uit de basis materiaal Ethanol te winnen het zij puur of met erin opgeloste / gebonden smaak stoffen .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?