Meldingen
Alles wissen

Houtsoorten Het hoe en wat

Pagina 2 / 3

Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

tannine bijsmaak verdwijnt meestal deels na langer lageren .
Wanneer een drank als b.v. whiskey , bourbon , e.d. te veel bijsmaak van de looizuur / tannine heeft kun je wat eiwit aan de drank toevoegen .
De eiwit vlokt uit en slaat neer deze kun je simpel uitfilteren en hiermee verdwijnt ook grotendeels ook de looizuur smaak . eventuele troebeling verdwijnt ook hiermee .

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb gekloofd Hollands eikenhout gebruikt voor in de rum en werkte perfect . Het eikenhout gekloofd in stokjes van 1,5 cm en gebakken in de oven half uur op 180 graden vervolgens in de rum 85% af en toe proeven en binnen  4 weken klaar terug mengen naar 40%.

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Had toevallig net m'n bijl geslepen voor andere doeleinden, maar dan ga ik vanmiddag maar even het bos in om een stuk eik te kappen. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

vers gekapt eiken is niet gelijk bruikbaar en kans is groot dat je de drank verknalt .
Eerst moet het gewaterd worden en daarna gedroogd .
eiken bevat veel looizuur .
Daarnaast Vers eiken kan diverse wormen , larven , Mikroben , schimmels ,eitjes van insecten enz .

Alleen nieuw hout even in oven is niet afdoende .

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik laat het zoiezo 1 jaar minimaal drogen en daarna wss ook nog koken, dan zullen de meeste organismen het hoekje wel om zijn. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

wanneer je hout kapt voor gebruik bij dranken kun je die beter meteen even op heer water zetten en hierna drogen

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

heet water.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Net gekregen van schoondochter . ????
Dit is een goed bruikbaar product om op te lageren . ??

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@tesseract)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

beste leden dank en dank nogmaals voor de overvloed aan informatie

laat ik de vraag "voor de grap" eens omdraaien
zijn er houtsoorten waar niet op gelagerd kan worden?
en waarom?
ben bezig met een mooie verzameling hout en dit allemaal op dezelfde manier toasten en behandelen . in eenzelfe alcohol gooien . als het klaar is deel ik de bevindingen . thx!

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Prunus serotina, Amerikaanse vogelkers. Als je een stuk afbreekt, ruik je waarom, doe je het zonder handschoenen, weet je het ,3 dagen later, ook nog. Overigens zijn de bessen eet- en vergistbaar. 🙂 🙂

Daar staat acacia tegenover, waarvan je denkt dat het ook niet kan, maar dit snelgroeiend hardhout, zorgt voor een zachte vanille smaak. Niet verwarren met Robinia Pseudoacacia, (andere houtsoort) daarvan zijn alleen de bloemen niet giftig. 

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@tesseract)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@tesseract)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

walnoten kersen eik en peer .
zowel getoast als geroast
de smaakbevi dingen komen eraan .
thx voor de info!!!

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Benieuwd naar je bevindingen!

Beantwoorden
Berichten: 52
(@tuinboon)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi Robbert. Gewoon een kippenei scheiden en dan erbij doen? Hoeveel eiwit op drie liter?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ongeveer 1/10 deel van het eiwit van 1 ei opkloppen . neem hiervan het schuim ongeveer 1/10hiervan en roer dat door een glas van de drank . na oplossen alles door de drank roeren . en na bezinken afhevelen of foor filter

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?