Woow zo weinig? 1/10 van een eiwit is 3 gram. Daar 1/10 van maakt 0,3 gram eiwit op 3 liter whiskey. Natuurlijk twijfel ik niet aan je Robbert, maar klopt dit?
opgeschuimde eiwit heeft meer volume maar het klopt i.d.d . in hoeveelheid .
voor gewoon klaren van drank gebruik je per liter minder .
Je kunt wanneer je niet voldoende werking vind beter bijvoegen dan overdaad te gebruiken .
voor normaal klaren gebruik je :
eiwit : neem een 1/20ste deel van eiwit van een ei , klopt dit tot schuim en neem hiervan 1/20 deel roer dit door een borrelglas van de drank en daarna dit door de rest . snel ontstaan vlokken die de vertroebeling laat neerslaan .hierna filteren .
Je bak het hout toch in de oven dus je hoef niet te koken en geen levendwezen overleeft 80% alc
Je moet toch ook het looizuur kwijt . en je gebruikt niet altijd getoast hout .
Taru sake is gelagerd op Japanse Ceder. Weer eentje voor de lijst π
@TesseracT hoe verloopt het experiment?
Β
Was laatst bij de intra. Daar op de bbq afdeling. Stuk of 10 soorten houtsnippers voor het roken.
Heb wat meegenomen onderandere, rode wijn snippers. Van oude wijnvaten dus.
Nu ben ik bekend met een wisky uit Friesland die ook op oude wijn of sherry vaten laat rijpen.
Ik moet zeggen mijn test stookje, ruikt en proeft erug mooi op dat hout. Dus die laat ik ff poos staan.