Meldingen
Alles wissen

Pastis maken

Pagina 2 / 3

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tja Robbert je bent de enceclopodie van het forum,mooie recepten.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Te veel eer ChrisV ??
Maar mijn dank ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ere wie ere toe komt.

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Normaal laat ik mijn kruiden op alcohol van 90° macereren voor één week en meng dan met water , ik stook het niet meer af en kleur is zelfde als deze in de winkel.

Deze week heb ik het nogmaals gemaakt , maar heb nu eerst het water zeer warm laten komen (niet koken) en bij de kruiden gedaan dan laten afkoelen en alcohol erbij.

Na afkoelen heeft het al zijn kleur

Wat ik ook gelezen had is het in de zon zetten van je maceraat , maar wat is de bedoeling daarvan , jullie zullen het mij wel uitleggen .

Mijn recept is gebaseerd op deze  https://sites.google.com/site/debliedemaker/diverse/pernod-of-ricard

Hier staat ook nog een recept

http://members.chello.nl/b.boom7/likeurrecepten.htm#A  

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedoeling van zon is warmte , uv en IR wat helpt met het vrijkomen van smaken .
Zeer warm kan erg bitter maken .
Maar trekken op tussen 50 en 65 graden is i.d.d. een standaard in macereren om smaken los te laten komen .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zet mijn drank altijd buiten in de zon ook met snippers,s’nachts staat hij ook buiten koelt hij weer af,draai wel af en toe de doppen los.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb de kruiden voor pastis in de alcohol gedaan en 24 uur op 50 graden gehouden, moet ik deze dan ook nog 3 weken laten marcheren?.

Groet, @ndré??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na 24 u op 50 gr staat gelijk aan langere tijd trekken op kamer temp .
Je kunt nu op drink sterkte brengen . MET de kruiden er nog in .
Dag laten staan en filteren .

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Robert, bedankt voor je reactie. Ik heb het laten marcheren op drinksterkte 45%.

staat nu zo af en toe nog in de zon, als die er is?.

groet, @ndré??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Filteren en paar weekjes laten rijpen .
lekker ! ??

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga ik dat doen Robert, bedankt voor je advies.

Groet, @ndré??

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Uiteraard je recept gelijk opgeslagen om na mijn vakantie te gaan maken.

Dank je weer Robbert. Laat uiteraard je even weten of het gelukt is.

 

overigens de Schippersbitter is een groot succes onder mijn schoonzoons?! 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mooi bericht Paolo .
Ja die oude schippers bitter is zeker lekker . ik maak hem nu en dan tussendoor omdat het een vrij makkelijk en snel klaar recept is .

Ik zou zeggen promoot het en zet andere aan het ook te proberen . ??
Je mag het recept posten waar je maar wil .
????

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heeft iemand het recept voor schippersbitter voor mij?.

Kan ik het na onze vakantie maken voor de aankomende Winter☃️. Alvast bedankt.

Groet, @ndré??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik zal hem straks wel posten onder recepten . als scheepsbitter uit oude tijden

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?