Goedemiddag,
Ik ga een beslag maken waar de hoeveelheid ongemout zo hoog mogelijk is.
Mijn vraag is hoeveel procent ongemoute granen ik maximaal kan gebruiken.
Als gemout granen gebruik ik pilsmout (EBC 4).
Ik heb op het internet verschillende verhoudingen voorbij zien komen maar, ik zou graag willen weten wat jullie adviseren.
Alvast bedankt!
Groet Thijs
1 op 10 diastatich mout op ongemout graan
( kan ook 1 op 10 op aardappelen )
Munckerik Kan je daar perfect over informeren .
Ik kan hier weinig aan toevoegen Robbert.
Zorg wel dat die 1 dan een moutsoort is met een hoog diastatisch vermogen zoals bv distillatiemout, pilsmout of pale ale mout.
bedankt mannen!
Succes!
Haha, ik heb deze vraag ook eens gesteld en ben toen zelf aan de slag gegaan. Mijn antwoord: ligt eraan wat voor ongemoute granen je wilt gebruiken, wat je beslagdikte is, wat de voorbehandeling van het graan is en hoe je wilt gaan maischen.
Groeten Catnip
wanneer ik een basis bourbon maak voor cuffs and buttons gebruik ik 7 kilo maïs en 5 kilo diastatisch mout . een jaar of 35 terug maakte ik bourbon altijd uit 7 kilo mais 3,5 kilo graan en 1,5 kilo diastatische gerstemout . Eigenlijk maakt het weinig verschil . als je maar tijd neemt .