Ik heb 20 kg versuikerde dadels gekregen om stookwijn mee te maken
maar aangezien dit bijna pure fructose is,
Hoeveel water en gist zal ik gebruiken?
dadels tot grove pulp maken . Al roerend onderwater zetten dat er 2 duim dik water uiteindelijk boven de pulp staat .
natuurlijke vergisting en daarna het geheel in ketel en afstoken.
gebruik je gist hangt het af van het soort gist wat de hoeveelheid is . .
40- 60 gr droge brood gist en het dubbele voor natte broodgist . (bakkers gist )
Er zijn mensen die minder gebruiken maar dan is kans op trage start en daardoor kleine kans op bederf . Je kunt ook hoger pitchen . Krijg je snellere start . En is suikers door grotere hoeveelheid sneller verwerkt maar dan krijg je minder aroma mee .
Ik heb wat dadels in een fles drank gegooid,kijken of dat lekker is.met gedroogde abrikozen lekker drankje gemaakt,wel abrikozen uit de bio winkel.