Meldingen
Alles wissen

versuikerde dadels


Berichten: 1
Topic starter
(@rotterat)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb 20 kg versuikerde dadels gekregen om stookwijn mee te maken
maar aangezien dit bijna pure fructose is,
Hoeveel water en gist zal ik gebruiken?

Beantwoorden
2 reacties
Robbert
Berichten: 9983
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dadels tot grove pulp maken . Al roerend onderwater zetten dat er 2 duim dik water uiteindelijk boven de pulp staat .
natuurlijke vergisting en daarna het geheel in ketel en afstoken.
gebruik je gist hangt het af van het soort gist wat de hoeveelheid is . .
40- 60 gr droge brood gist en het dubbele voor natte broodgist . (bakkers gist )
Er zijn mensen die minder gebruiken maar dan is kans op trage start en daardoor kleine kans op bederf . Je kunt ook hoger pitchen . Krijg je snellere start . En is suikers door grotere hoeveelheid sneller verwerkt maar dan krijg je minder aroma mee .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb wat dadels in een fles drank gegooid,kijken of dat lekker is.met gedroogde  abrikozen lekker drankje gemaakt,wel abrikozen uit de bio winkel.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?