Ik heb mijn appels een nacht met pectolase
laten staan ,moet je misschien ook eens proberen
Groeten
Stokkerke ik ben in pricipe tegen alle toevoegingen het werkt ook zonder die ,ik vind het juist de sport om op een zo primitief mogenlijke manier te stoken,mischien is mijn opbrengst wat minder maar een of twee liter minder maakt mij niets uit,ik ga voor puur,daarom gebruik ik ook al die metertjes niet,als het moet stook ik nog op een fluitketel met een kaars er onder.gr.?Chris.V.eigenwijs.
Β
zal het de volgende keer eens proberen met een nacht laten staan. Dit is pas de 4de stook die ik gaan doen. Ben nog beginnend, maar kon 12kg appels van iemand krijgen, dus was ene mooi kans om het eens te proberen. Al was het wel veel werk.
ChrisV .... Dat wil ik wel eens meemakenΒ π
ChrisV .... Dat wil ik wel eens meemakenΒ π
ChrisV die 200 kilo druiven met een fluitketel verstookt Β π
Als je pensionado bent kan het. Chris, Jan en Marnix. 5 keer morrelen gestookt is onderweg. Was 88% op mijn meter dus zelf verdunnen.Β
Bedankt Lummel! Ik ben benieuwd.
Β
Zelf verdunnen geen probleem π Zo is Cognac ontstaan, wijn stoken om het volume af te laten nemen, dan ging het op een bootje in houten vaten naar de bestemming en kon het weer worden aangelengd. Toen bleek het onverdund toch ook wel erg lekker te zijn,
Β
Ik heb 4 jaar geleden de Cognac route gevaren π Een aanrader!
Zie ik daar een volgend uitstapje?
Β
Zie ik daar een volgend uitstapje?
Β
Het is wel hard werken hoor! 17 sluizen gepasseerd die je met de hand moet bedienen. en dat ook weer op de terugweg.
Wij vertrokken vanuit Cognac en hebben de Charente afgevaren. Prachtige natuur, leuke plaatsjes bezocht (ook totaal verlaten spookdorpen)Β
Als je niet te beroerd bent zelf de sluizen te bedienen is het heel goed te doen.Β
Wij hadden geboekt bij www.vakantieboot.nl Β Mijn vrouw heeft zelfs haar vaarbewijs er voor gehaald. dat bleek later helemaal niet nodig te zijn. Terijl het best een groot schip was.
200 kg met een fluitketel is wat veel gevraagd maar een ltr.in noodgeval als je ontwenningsverschijnselen krijgt is zeker te doen.hahaha gr?Chris.V.
Lummel ik laat me verassen,ik heb er het volste vertouwen in dat het lekker is.alvast bedankt,ik laat je weten wat ik er van vind.gr.??Chris.V.
Ik ben hem nu aan het proeven π 1 op 1 verdund. Nog steeds behoorlijk pittig.
Ik vind hem lekker! maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de vorige batch beter de kers proefde. Wat je zelf al zei, na 3 keer stoken was het optimaal, en dat denk ik ook.Β
Desalnietemin zit ik te genieten van een heerlijke borrel π Thanks man!
Graag gedaan was een leuk experiment. Helaas is je borrel nu op anders was ik wel benieuwd geweest naar de vergelijking tussen de eerdere kirsch van mij, die was 1 of 2 keer gestookt dat weet ik niet meer. De jouwe proef ik ook regelmatig hoor.Β
Dit is trouwens ook grappig, ik had nog citroenschillen in de alcohol staan voor limoncello maar hoefde die suikerzooi niet meer. Ik had hem kunnen verdunnen maar ik heb hem verdund en overnieuw gestookt. Lekker, echt waar. Ik had laatst in een kroeg in Weesp ambachtelijke citroenjenever gedronken maar dit is veel en veel beter. Er zat ook voor een tientje citroenen in en dat doen ze commercieel niet maar toch!Β
Β
Dus wat zou er gebeuren als je kersen op 92% alcohol zet voor een paar weken en deze verdun en langzaam opnieuw stoken in de grainfather. Misschien nog wel beter en je hoeft niet te vergisten. Ga ik toch eens over nadenken.Β
Hoi Lum,
Dat kan ook hoor. Ik heb het dubbel op gedaan, het sap vergist, gestookt, daarna de kersen laten macereren en toen nog een keer gestookt.
Bepaalde Gin soorten worden ook zo gemaakt. Eerst de kruiden laten trekken in de alcohol en daarna stoken, dan zit de smaak er ook nog goed aan.
Ik heb trouwens ook wel eens limoncello teruggestookt, en het smaakje was idd best lekker. Wel de citroen maar niet de zoetigheid π
Probeer het maar eens met kersen!Β
Framboos is trouwens ook lekker op die manier. De geur van framboos blijft erg aanwezig en dat is juist zo lekker π