Beste collegae,
Ik vroeg mij af hoeveel smaak je uit een kruidenmengsel in water of via de gin basket in water kan krijgen als je dat stookt.
Kan je op die manier een soort van tonic maken? Ik dacht met een Soda-stream zo mijn eigen limonade te maken. Heeft iemand dat al geprobeerd?
Er zijn diverse manieren voor . vacuüm extractie , centrifuges , percolators , Vacuüm distillatie apparaten , mengen , roeren , stoom enz . Vaak zijn er hulp stoffen bij nodig . i.d.d. o.a soda , citroenzuur , calcium , amonia , caustic soda , acetaat , ascorbine zuur, , koolzuurgas ,stearyltartraat , diverse suikers en gom soorten . Een simpele tonic kun je maken door gember , Natrium carbonaat , kinaschors en eventueel Grapefruit met water te percoleren en hierna onder lage temperatuur co2 toevoegen .
Gvd.dan heb ik in die tijd met minder zooi 500 ltr gestookt.ik koop wel een tonic in de winkel.daar heb ik geen heel laberatorium aan spulen voor nodig,zo’n glaasje prik kost zo €500.00.???
@ Robert: krijg je dan een helder product? Een niet klaar kruidenaftreksel is makkelijk te maken maar een kleurloos?
met percoleren krijg je wel kleur zweem .
wil je geen kleur zweem zal je de kinine als extractie moeten kopen of eerst een aftreksel maken op alcohol en de kinine uit distileren . en daarna percoleren .
Vervelende is dat de bitterheid van de tonic uit kinine komt ..
een kleine hoeveelheid kinine is al voldoende .
Kan je geen kininesulfaat gebruiken? Is te krijgen in tabletten en één tablet van 200 mg zou voldoende moeten zijn voor 3 liter tonic.
Kinine sulfaat is zo gereinigd dat er meer een muffe smaak is dan bitter .