Teveel gistvoeding kan de blauwe kleur veroorzaken. Er staat ergens op het forum in een heel oud topic uitvoerig beschreven wat het is en hoe het komt. Als ik tijd heb zal ik ff kijken π
Ja, en deze vond ik ook https://www.stookforum.nl/thread/vraag-over-eindproduct/
Β
Hier is een probleem geweest .
dit is wat anders dan wat Nick naar verwijst .
Als ik mij iets van scheikunde kan herinneren ?
Dit is een kopersulfaat gevormd uit koperoxide , zwavelzuur en natrium bicarbonaat .
Maak alles goed schoon .
Waarschijnlijk is jou kolom sterk geoxideerd en dit is vrij gekomen .
Ik heb dat niet overwogen omdat het een rvs ketel betreft aan de onderzijde. Dat zou betekenen dat ie met een hoge vulgraad werkt en flink doorduwt qua boilup rate.
Zou dat normaal niet terugvallen naar de buik?Β
Β
Is eigenlijk de eerste keer dat ik heb. Ik heb schoonmaak azijn gekocht en citroenzuur. Is het voldoende om de opstelling een keer met water en een scheut schoonmaak azijn door te stomen.
Geen flauw benul waar je het over hebt alchemist... vulgraad? Boilup rate?
hoeft niet van overvullen te komen . Oxidatie in kolom brug en koeler .
een distillaat waar zwavelzuur in zit .
Na distillatie niet gespoeld .
Opbouw van kristallen .
en de rommel komt los en wordt meegevoerd met damp
De gedachtegang zou zijn dat je koper zwaar oxideert door een zuur iets wat zuurstof kan leveren. Waardoor het kopersulfaat kan vormen.
Dus, vul je de ketel voor een 80% of meer? Dat als vulgraad.
Boilup rate is de snelheid van verdampen, hoe meer warmte erin per seconde hoe meer je verdampt, ergo je boilup rate wordt hoger.
Vul je veel en stook je hard, dan kun je de wash best een stuk de koperen pijp injagen. Die wash kan zuur genoeg zijn.
Zwavelzuur heeft een kookpunt van over de 300 graden als ik me niet vergis, dan moet je toch goed doorjagen?
Ik heb het onderwerp van het blauwe destillaat ook gelezen maar hier staat ook verschillende oorzaken in.
Koperoxide? Heb de opstelling eerst met water door gestoomd voor 30 minuten.
Gistvoeding.. zou misschien kunnen het was een verzameling tails van 5 stoken. De laatste stooknhad die vervelende ammonium geur en de eerste 4 had die gistsmaak.
Hoe dan ook.. heb 6 kg suiker en morgen ga ik die oplossen en dit keer de the still spirits gin gist gebruiken.
Ben ook benieuwd hoe die ammonium geur erin kan komen..is de eerste keer dat ik calcium carbonaat gebruikt heb. Weet niet if dat ermee te maken kan hebben.
Hoe kan ik de opstelling het beste schoonmaken? Met Schoonmaak azijn verdunning stomen en dan weer met water?
Zwavelzuur bind zich aan ethyl . Estervorming . En deze komt zo weer in contact met de oxide zouten
Heb maar 10l in 30 liter boiler en stook behoorlijk langzaam.