Meldingen
Alles wissen

Glazen alcholmeter in afgewerkte likeur met essence


Berichten: 2
Topic starter
(@bunne)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi beste collega brouwers, Gaat dit of gaat de alcoholmeter stuk door de toegevoegde essence? Lukt dit ook als de suiker er al inzit? Bedankt alvast! Bunne

Beantwoorden
7 reacties
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als er al suiker inzit zal het percentage afwijken .
Maar de meter zal niet meteen stuk gaan .

Beantwoorden
Berichten: 2
Topic starter
(@bunne)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Bedankt Robbert. Wijkt dit fel af als suiker erin zit? Of is er een regeltje hiervoor, bv per 200g suiker ongeveer x % minder of meer erbij tellen (ongeveer)

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Bunne: Ik denk dat het in het vervolg makkelijker is om voor het toevoegen van suiker en/of essence het alcohol percentage te bepalen met de alcoholmeter. Dan de suiker oplossen in een bepaald volume water (als je suiker wilt toevoegen) en kijken wat het volume van de essence is. Er staan o.a. op homedistiller.org formules om dan het nieuwe alcoholpercentage te berekenen.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik zou niet weten wrm, je er nadien de alcohol meter er terug in zo stoppen.

na een 1000 liter gemaakt te hebben veeg ik er mijn voeten aan en zeker met essence's bv ik maar 20 liter wisky neem ik alcohol van 40 graden doe er 40 gram suiker bij en dan de essence.maar op 200 gr de liter ga ik dan bv 3 graden hoger. nog gene haan die er naar kraait. want we hebben een voordeel onze alcohol smaakt straffer dan die in de winkel. en dat is zeker onlangs heeft mijn oudste dochter dit nog uit getest dit met pink pasion. zelfde recept maar de van de winkel. een totale andere smaak. wrm omdat wij geen zouten en andere dingen toevoegen aan onze alcohol,zover staan we nog niet. ikheb gewoon de tijd nog niet gehad om met zouten te gaan werken.

mvg gerdy

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je een alcohol hebt en daaruit een drank wil maken bereken je eerst alcohol . Hoeveel water erbij moet voor op een bepaald percentage te Daarna voeg je suiker en water toe .
Als je met essences werkt staat meestal wel op flesje wat je moet gebruiken of toevoegen .

Betreft smaak verschil een drup essence meer of minder kan verschil maken omdat je met concentraten werkt vaak met ook smaakversterkers en alcohol vaak op suiker basis .
.sorry ik weet niet verhoudingen van suikers water alcohol en essences .
Dat is namelijk mengen en roeren van suiker alcohol .voor snel feest drankjes maken
Ik werk nog ouderwets met verse en goede basis producten .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Essence?eiken beetje port vannile suiker.en wat suiker.ik verdun het naar 40-42% en doe dan dat er bij.buiten in de kou en dan bij de cv.een a.twee weken.en klaar.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Bunne: een alcoholmeter gaat niet kapot als je hem in een vloeistof hangt, maar wel als je hem laat vallen.

Maar een alcoholmeter geeft alleen goede uitkomsten als je hem in een water-alcoholmengsel hangt. In mengsels met (genoeg) andere stoffen, zoals suiker, kloppen de aanwijzingen niet meer.

Een beetje essence zal niet veel verschil maken, maar suiker juist wel. Dan kun je niet meer meten, maar moet je gaan rekenen. Dat kan wel, maar dan moet je goed je grondstoffen gaan meten om het resultaat te kunnen berekenen. Andersom: uit het resultaat de grondstoffen bepalen, dat gaat niet!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?