Meldingen
Alles wissen

Hoe te beginnen

Pagina 2 / 2

Berichten: 12
Topic starter
(@kornelis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok .
Nou jij doet bij 100 kilo appels 2 emmers water .
Dat is 20 liter .
Ik heb 25 liter dus deel ik het door vieren en heb dan 5 liter .
Daar doe ik dan een beetje lauw water met opgeloste gist bij .
Moet de appel pulp onder water staan ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vul die emmer met pulp met kokend water,zo ver dat je er ook de opgeloste gist bij kan,en de emmer vol is tot max 20 cm onder de rand.ik weet niet of er nog suiker bij moet,ik kan je appels niet proeven.hoe zoet ze zijn.ik gis zo’n 3 kg.suiker moet voldoende zijn.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En nog wat ik vul met kokend water,tot de appels niet droog staan,kan een of twee emmers zijn,als ze maar in het vocht staan,als je er kokend water bij doet los dan daar de suiker in op.

Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@kornelis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo Chris.
Nou het staat al lekker te pruttelen.
Ik heb er geen suiker bij gedaan .
De appels waren erg zoet, hoop dat het goed komt .
Ik haal hier de appels bij de teler voor 50 cent .
Dus dat valt reuze mee .
Ik hou je op de hoogte.

Groet kor

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ben benieuwd,maar ik heb er wel vertrouwen in.?sucses

Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@kornelis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Da's mooi om te horen .
Bedankt

Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@kornelis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo .
Mijn emmer is uitgegist.
Nou heb ik 20 kilo appel pulp waar het sap uit moet .
Moet ik hiervoor een fruitpers aanschaffen of kan het ook op een andere manier.

Groet kor

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je kunt de pulp ook in een stuk wit katoene laken,of oud kussensloop doen en mee stoken,anders persen.tip,pak twee grote emmers die in elkaar passen,boor in een in de bodem gaatjes,gooi daarin je zak met pulp.de ander emmer vul je met water en zet die er op.in een paar uurtjes is je sap er uit zonder werk en min.kosten,je kunt op de emmer met water nog een tweede opzetten dan heb je meer druk en gaat het sneller.zo doe ik het ook met kaasmaken.

Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@kornelis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo Chris
Ik heb alle sap uit de appel pulp geperst.
Nou wil ik morgenavond gaan stoken .
Nou heb ik een paar vragen .
Hoeveel procent moet ik ongeveer de ketel vullen .
En moet ik net zo lang doorstoken tot er niks meer uit komt .
Misschien domme vragen maar dit is mijn eerste keer

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

De ketel voor 75-80 % vullen ivm.overkoken en schuim.ik stook door tot 20% alc.er uit komt.de rest is de moeite niet waard.en domme vragen bestaan niet.beter eerst vragen als je niet zeker bent,dan de drank verkloten.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Kor, je kunt het raspsel persen of pecto enzymen het laten oplossen tot puur sap.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Raspsel persen, en dan kijken of je de geperste overschot, met een paar zakken suiker , ook nog kan vergisten, de smaak komt dan ook nog mee, terwijl het bijna een sugar-wash is.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?