Je kunt ook de snippers eerst afspoelen, blijft de drank mooi helder, doe ik zelf ook.
dank voor de tip! Ga ik doen.
Cosmoscar.ik gooi het met stof en al er in en filter 15 ltr in 15 min.ik leg twee velletjes keukenrol met daartussen twee laagjes wc papier in een keukenzeef werkt perfect
Via bovenstaande site van Tas Boomkwekerij (waar ik nog steeds eens moet gaan kijken, want zit hier dichtbij) kwam ik ook op deze waar ze niet alleen whisky maar ook sticks verkopen. Deze link is naar de gebruiksaanwijzing van de sticks.
BOS?staan oude eiken die omgewaaid zijn.ook beuken om te roken.of openhaardhout kopen van eiken.
Ik gebruik bij de bbq meestal maar 2 soorten hout.
beuken blokjes of chips.
of hickory blokjes of chips.
zijn deze geschikt om rum te verouderen nadat ik de brander erop gezet heb?
Beuken en hickory zijn hier niet echt geschikt voor.
Voor de barbecue dan weer wel ?
Daar had ik ze ook voor.
dan toch het houthok maar induiken en een blokkie eikenhout klein maken
In plaats van de brander kun je ze ook in de oven doen, krijg je een heerlijk ruikend huis. 3 uurtjes op een 200 graden of zo.
Hoi Hannibal, gebruik dan bij voorkeur het donkere kernhout en niet het witte spinthout :o)