Meldingen
Alles wissen

Houtsnippers en eikenvaten

Pagina 4 / 10

Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zouden de houtsnippers ook lekker zijn op slivovic?

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hoedje van papier ik gooi inderdaat houtsnippers bij de palinka,slivovic,smaakt goed.gr?Chris.V

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy,

Kun je een eiken vat voor verschillende dranken  gebruiken, bv voor een wiskey, voor n'en eau de vie, voor een jenever.

of moet je voor iedere drank een vat hebben.

Mvg.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wanneer je niet alles tegelijk in een vat gooit zal het weinig uitmaken 😉

Whisky wordt ook in sherry- of bordeauxvaten gedaan.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja maar hierdoor krijg je een whiskey met een sherry smaakje (en kleurtje), dus let op welke smaken je mengt

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zelf zou ik ook enkel whisky in mijn whiskyvat doen en b.v. calvados in een eigen vat laten rijpen. Dat er een klein beetje een sherry smaakje aan de whisky komt die in sherryvaten heeft gerijpt klopt (de smaak wordt complexer), het kleurtje dan weer niet want het kleurtje komt van  de tannine in het hout en niet van de sherry.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Oke heb nu 2 lieter van +/- 70% whisky staan en stook vandaag (mijn laatste stookdag, 7 liter 40%wijn voor de e2 keer.

Heb de whisky al staan met Frans eiken snippers, viel me op dat de dosering op het zakje echt heel laag was. (5-30 gram op 10 liter, voor 2 tot 20 weken)    

Gezien ik 7 maanden weg blijf het ik er per fles 5 snippers in gegooid en ik ga het in november wel merken. Als ik meer smaak nodig heb ik ik er altijd nog een hand ingooien en wachten tot december.  

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

p.s. de grote vraag is natuurlijk of er nog iets over is nadat het 7 maanden in de opslag bij mijn vader staat. Ach, volgens mij is hij zelf druk bezig met een lekkere Jenever, dus dat moet wel goed komen.   

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Iemand al eens  met andere houtsoorten dan eiken iets geprobeerd ??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy, @Chris.

Ik heb zondag twee eiken  blokjes van U die daar nog lagen meegenomen naar huis, rooster jij die ook zoals @pino voor je ze in uwe drank gebruikt, of doe je er iets anders mee ???

Grts

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi hoi,
Ik pak gewoon een stuk eiken brandhout uit mn houthok, zaag er strookjes van en stop ze in Weckpotten van Ikea.
Van Amerikaans eikenhout kleurt de drank niet zo snel als inlands eiken.
De smaak moet je elke keer proeven?
Gr, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hai Dumo,ik ga daar even met de gasbrander overheen,eiken vaten worden ook eerst met een brander aan de binnenzijden aangebrand.gr.?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb nu een fles met eikensnippers( heb ik gekregen) van 5 ltr buiten in de zon staan kleurt heel snel,als het eiken gaat overheersen dan verdun ik hem,ben benieuwd.gr.?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@ndre heb je het hout in de oven gebakken dan kleurt het donkerder en ben je met een week klaar je heb er net zo veel hout in als ik vervolgens verdunnen en na 3 dagen wordt hij al lekker zacht ,ik zit er nu aan te nippen mmmmmm.  ps ik had hem ook 1 dag in de zon staan en onder het afdak lekker warm voordat ik hem verdunde naar 42%

Beantwoorden
Pagina 4 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?