Meldingen
Alles wissen

Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

Pagina 13 / 14

Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Misschien is zelfbouw ook te doen?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt er zeker mee ontgeuren en ontsmetten .
Het maakt ook schimmels kapot in de kleine poriën mochten die er zijn .

Ja je kunt zelf zo een ding maken .

Het zou zelfs kunnen met een snel achter elkaar vonkende bougie in een lucht stroom in een buisje .
Of een mini tesla coil maken .
Als er maar stroom ontladingen zijn . T is zeker te doen .
( Ps tesla coil maken is altijd leuk ,,?? maar pas op met da kat in de buurt )

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hier enkele ozon generators. Wel nog zelf in mekaar te knutselen maar de prijs valt goed mee.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ebay .it staan ze vanaf ongeveer €34,00 .

Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag de knoop doorgehakt en de volgende ozon generator besteld.
Hopen dat het werkt zoals ik in de meeste berichten heb gelezen.
https://a.aliexpress.com/_d67nLqH
Groet Aart

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste Forumleden.
Ik als startende stoker heb deze week 9 liter alcohol gestookt van 92% met de T500. Hiervoor heb ik de turbogist koolstof en turboclear gebruikt. De alcohol 6 dagen laten luchten.
Maar het resultaat valt tegen qua smaak. Het proeft scherp en chemisch. beetje spiritus..al kk dat zelf nooit gedronken heb ?
Kan ik alles naar 40% brengen en opnieuw stoken? En kan ik alsnog wat neerslagkalk en natrium bicarbonaat bij de "stookwijn" bijvoegen om de smaak te verbeteren?
Of hebben jullie andere tips ?
Behalve dan dat ik andere gist ga gebruiken ? want de Turbogist komt de ketel niet meer in ?
Vast bedankt voor alle info die kan helpen ?
Grtz Jan

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een herhaling van wat hier vaak aan orde komt .
Foute in stookwijn bereiding en waarschijnlijk ook stookfouten en niet goede manier van maken van scheiding in voorloop / hart / naloop.
Wat eigenlijk voor elke beginnende stoker lastig is .
En voor een goede neutrale alcohol moet je altijd 2 of 3 x opnieuw de alcohol over te halen .
Of met meerdere stations / ketels achter elkaar werken .
Je kunt het beste opnieuw de alcohol overhalen met calcium .
EN Volgende keer een iets betere kwaliteit gist gaan gebruiken .

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank je Robert. Weer een leermoment..wat alleen maar goed is. Kan ik neerslagkalk gebruiken of geeft calcium(poeder) het beste resultaat? Ik zal een ruime voor en naloop gaan scheiden. Het zal er zeker niet slechter op worden 😉 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat neerslagkalk kun je gebruiken en eventueel een beetje natrium bicarbonaat voor stoken toevoegen.

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welke soda moet dit zijn,is die v/d action ook goed.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry Soepkoppe maar ik weet niet wat action verkoopt .
Ik kom er ook niet omdat wat ik er ooit kocht gewoon troep was . Goedkoop maar ook zonde van geld .

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Welke soda moet dit zijn,is die v/d action ook goed.

gr Soepkoppe.

Het moet  "baking soda "zijn . Zo heet het in de supermarkt.

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je voor de reacties,de stook is er wel zachter van geworden, zal voor de zekerheid in het vervolg bakingsoda gebruiken.gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je moet baking soda uitsluitend gebruiken indien nodig .
Een goed basis beslag. , Goede vergisting en juiste scheiding bij stoken zijn correctie's noet nodig .
Ook correctie middelen laten residuen dus of het nu actief kool , baking soda of calcium o.i.d is uitsluitend indien nodig en niet preventief gebruiken .

Beantwoorden
Pagina 13 / 14
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?