Meldingen
Alles wissen

Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

Pagina 12 / 14

Robbert
Berichten: 9975
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ozon kan als laatste behandeling maar ook elders in proces gebruikt worden .
Door tussendoor delen weg te halen kunnen soms ook bij distilatie ander makkelijker verwijderd .

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 226
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Is er ook nog een tip om na de vergisting het gist versneld naar de bodem te laten zakken of te scheiden van de stookwijn (wort)?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt het versnellen in vele dingen .maar is het nodig ?
Zodra gisting aan eind loopt zakt meeste gist al .
Inactief en dood gist zakt meteen.
12 -24 uur nadat alle gisting voorbij is en koolzuur weg is kun je afhevelen en overhalen .

elke extra toevoeging moet ook weer rekening mee gehouden .
Tijd en neutraal werken geeft altijd beste resultaat.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Koud wegzetten versnelt het. Voor sommige gisten niet nodig, voor andere scheelt het veel.

Bierbrouwers zetten het vaak een paar dagen op 4oC of nog kouder.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bier brouwen lijkt gelijk maar heeft toch een paar verschillen .
Klaren is van minder belang bij stoken ,de ketel maakt het helder
Bier wordt niet gestookt .
Elke goede ketel kan werken met troebel materiaal zonder aanbranden .
Daarnaast koud wegzetten houd co2 vast des te kouder des te meer en duurt langer om het eruit te krijgen . Bierbrouwer
wil schuim de stoker niet .
Daarnaast wanneer je te lang laat bezinken gaan ook heel veel vezels naar de bodem .
dus wanneer anders dan alleen alcohol stookt gaan smaken verloren .
Tijdens de destilatie heb je die smaak stoffen nodig .
Het maken van wijn , bier en likeuren zijn 3 verschillende " sporten "

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik doe hetzelf ook niet voor whisky, de whiskygisten moet je heeel lang wachten voor ze neerslaan.

 

Voor neutraal vind ik het wel prettig als het mooi helder is.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Met neutraal hevel ik meteen na gisten in ketel
Met kaasdoek in trechter .
Voor Verwarmen op 55 - 60 gr om ook resten co2 kwijt te raken , ketel sluiten en dan
78,3 gr op brug . Probleem loos . .

Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedenavond 

Ik heb veel positieve berichten gelezen over ozon.

Nu wil ik ook een ozon generator bij Alie bestellen en ben benieuwd of iemand daar ervaring mee heeft en misschien een linkje zodat het iets overzichtelijker wordt

Gr Aart

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb zo'n kleine uitvoering gehad, werkte best wel redelijk moest er wel lang inzitten.

Nu heb ik een dure 10 gram/uur gekocht, en man wat een goed ding is dat, ik had een tijd geleden een wash extreem lang laten staan, toe deze overgehaald was leek het wel een fles diarree zo stonk het, deze heb ik 10 minuten met ozon behandeld en hij was helemaal neutraal van smaak. Tot apparaat, wel duur..

 

https://pinuslongaeva-factory.nl.aliexpress.com/store/1049358?spm=a2g0o.store_home.pcShopHead_11467141.0

Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste Gompie

Bedankt voor je snelle reactie

Alleen in de link zie ik diverse generatoren maar niet 1 specifiek?

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Da's wel een mooi apparaat,  maar moet eerlijk zeggen dat ik hem wel aan de prijs vind

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je heb nodig een apparaat van 300mg /hr en 3l per minuut .
Dat is voldoende .

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zou het ook goed zijn om de stookketel te ontgeuren na de stook?

Beantwoorden
Pagina 12 / 14
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?