Meldingen
Alles wissen

Methanol, blind worden, fabels en feiten

Pagina 5 / 8

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En dan zeggen ze iets over oudjes.oude drank smaakt ook het beste.en Adriana zegd een oude haan maakt de soep lekkerder,wij hebben een leeftijds verschil van 32jr.dus zij kan het weten.???

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even op wiki gekeken: ethylacetaat heeft een kookpunt van 77,1 graden C. Het si trouwens slecht oplosbaar (8 %) in water, bij hogere temperaturen wel mengbaar.

Gisteravond was ik de hond aan het uitlaten en ik snapte opeens het misverstand over uitdampen van methanol bij 65 graden. Dat is een fout die beginnende stokers ook maken: ethanol heeft een kookpunt van 78 graden, dus als ik de wijn of het bier maar lang genoeg op 78 graden hou, krijg ik zuivere alcohol. Voor de hand liggende gedachte, maar, zoals we allemaal weten, zo werkt het niet. Evenmin kun je methanol bij 65 graden uit een waterige oplossing verdampen. Nou ja: misschien na een maand of zo, maar ik denk zelfs dan niet, omdat water ook al een beetje dampt bij 65 graden.

Waarom ethylacetaat en acetaldehyde wel snel weg zijn, weet ik ook niet. Misschien omdat ze veel minder neigen tot waterstofbruggen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wie weet,ik heb aleen nooit hoofdpijn van mijn drank,maar die van uit de winkel wel,mischien zijn wij wel beter in stoken,denk daar maar eens over.met 66 ben ik nog niet blind.

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb dacht ik ergens eens van odin gelezen die beweerde dat de fruitige smaken meer in het eerste deel zitten van je hearts. en bv de granen- en rum-smaken meer tegen de tails kant van de hearts zitten. Bij verouderen probeer je oa wat van de vluchtiger bestanddelen kwijt te raken door dicht tegen hun verdamping temp aan te zitten. klinkt dan wel logisch dat rum en whiskey met leeftijd beter word. en bv een eau de vie van 20 jaar oud niet echt een feest is.

 

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad, dat heb ik ook ergens gelezen van Odin of der wo. Hoewel bij het uiteindelijke mengen van palinka ook verschillende fracties aan het einde beoordeeld worden: wel mee of niet mee.

Luchten wordt veelal gedaan om vieze luchtjes kwijt te raken, dus daarmee raak je de lekkere luchten natuurlijk ook een beetje kwijt. Vies en lekker zijn menselijke waarden, geen natuurkundige!

Verouderen lijkt me iets heel anders dan luchten.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Waarom ethylacetaat en acetaldehyde wel snel weg zijn, weet ik ook niet. Misschien omdat ze veel minder neigen tot waterstofbruggen.

 

Ik heb laatst een stuk gelezen (kan het nu even  niet vinden), waarin aangegeven wordt dat niet alleen het kookpunt is waar je mee moet rekenen, maar je hebt ook de verdamping factor die bepaald wordt door de concentratie van de ethanol in de wash, en de druk in de kolom. Hierin gaf men aan dat methanol verspreid uit je kolom komt maar niet schadelijk is in deze hoeveelheid. Ethylacetaat verdampt het beste bij zo'n hoog mogelijk percentage van de alcohol in de wash, vandaar er altijd wordt gezegd dat je 30% a 40% alcohol in je wash moet hebben. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

denk daar maar eens over.met 66 ben ik nog niet blind.

Dat is wel het laatste waarvan ik je zou verdenken. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kees22 schreef: Verouderen lijkt me iets heel anders dan luchten.

 

Denk het ook. Ik ben een hele simpele boerenlul en vind dat je altijd voor een tien moet gaan. Daar is iedereen het vast met mij over eens. Maar er is een eenvoudige economische wet, je kan niet tot een 10 komen zonder grondstoffen die een tien verdienen. Dat is de uitdaging. Maar dat wordt steeds moeilijker en duurder. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

JaLummel zie nog van ver een mooie vrouw lopen.?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het is niet mijn bedoeling om een of andere drank na te bootsen,maar een hele goeie drank te stoken van mij zelf en waar ik iedereen mee verras en inderdaad goeie grondstoffen heb je nodig,maar die kun je ook op een eenvoudige manier verstoken tot een goede drank

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Als je een fles brandspiritus koopt heeft die een blauwe kleur en karakteristieke geur. Als je een fles methanol koopt is die kleurloos en geurloos. Niet moeilijk dat malafide figuren het bij hun alcohol gieten voor meer geldopbrengst. Methanol wordt in het lichaam afgebroken eerst tot formaldehyde en vervolgens tot mierenzuur. Maar als er ethanol in het lichaam gebeurt dit nauwelijks. Ethanol is een antigif voor methanol. Dus als de vrouw zegt" ben je alweer bezopen?" Kan je zeggen dat je per ongelijk een slok methanol binnen hebt gekregen.... 

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja, dat klopt allemaal vast wel (al geloof ik niet dat methanol meteen in de maag al omgezet wordt), maar het voor de sluikstoker zelf van weinig belang. Wij maken zelf geen tientallen milliliters methanol, hoogstens enkele milliliters. En dan altijd nog gemengd met veel ethanol. Zoveel, dat je eerst aan de ethanol doodgaat.

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dat methanol in de maag omgezet is een foutje
Het word omgezet in de lever.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Methanol,krijg je door steeltjes en pitten mee te stoken.zegt men,ik heb vroeger altijd pitten mee gestookt,heb er vaak nu nog steeltjes en pitten in.ik heb nog de zelfde bril sterkte en leef nog.mijn ketel laat ik open staan tot hij dampt na + - 10 min.gaat hij dicht.de voorloop twee drie glaasjes gaan in een fles om de ramen,of de bbq aan te maken.alc.doden vallen door er troep bij te gooien,meestal word dat gedaan door mensen die verkopen,ook de alc.doden die vallen om dat ze bezopen naast de weg bevriezen tellen ze daar ook onder,dus maak je niet zo druk,in de oudheid wisten ze niets over methanol.heb nog nooit in een tijdschrift van 100 jr.voor Christus daar iets over gelezen.?

Beantwoorden
Pagina 5 / 8
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?