Meldingen
Alles wissen

Mijn pruimen eau de vie slaat licht troebel ( wit ? ) uit na verdunning.


Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste Forumleden,

Heb vandaag een prima stook gehad met pruimen.

Heb water gekookt en dat op dezelfde temperatuur laten komen als de stook, alleen toen ik het aanlengde tot 37,5% sloeg het licht troebel uit.

Heeft dit gevolg voor de kwaliteit en wat is de reden waarom dit gebeurde.

Heb gestookt in een koperen ketel, waar het kraakhelder uit kwam.

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geen gevolgen, dat is door foezels (olies) voorbeeld hiervan is Pastis en dergelijke

Β 

Verdun minder wellicht 45%, eventueel hoger % voor het helder te houden

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Top !

Nu genieten van mijn eerste fruitstook πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

CaPo70 als je verdunt moet je zorgen dat het water waar mee je verdunt de zelfde temp.heeft als je drank.of hoger perc.maken. Gr.?Chris.V

Β 

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hi Chris, dat heb ik gedaan, is puur omdat ik het heb teruggebracht naar 37,5%.

Resultaat is fantastisch !

Ben helemaal om , even geen turbogisten meer voor mij , maar stort me nu even helemaal op puur natuur fruit stoken.

Mijn eerste en zeer geslaagde fruitstook is van kroosjes ( hele kleine pruimen ).

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heeeeeel goed daarom stook ik alleen fruit zit nu in Roemenie leker aan een zelf gestookte van druiven ,heb vandaag weer abrikozen gestookt laat ik liggen in Roemenie tot volgende jaar.wat je nu gestookt hebt is een soort palinka.gr.???Chris.V.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat is het ook, gewoon jou recept gevolgd, alleen de hoeveelheden aangepast ( suiker & vers bakkersgist ) en resultaat :

De beste prumen Palinka / Eau de Vie die ik ooit heb gedronken ( en ik heb vergelijkingsmateriaal een fles Betuwer Pruim van Lubberhuizen & Raaff )Β  πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

CaPo70 ik stook in NL ongeveer 140-160 ltr in Romenie ongeveer 80 ltr. Maar op een hele primitive wijze,ik zit in het land vd.palinka ik heb hier stoken geleerd maar ik stook beter dan hun het liefs willen ze dat ik voor ze stook,meer opbrengs en mooi helder,het is de kunst om op hout constante themp.te houden en goed koelen,ik heb daar nog geen alc.meter maar door drank in het vuur te spugen of met de fles te schudden weet ik of er genoeg alc.in zit als ik proef kan ik zeggen die is ongeveer 40% goed bezig he en ik proef heeeeeeel veeeeeeeeeel hier,maar ik ben blij dat het goed gelukt is en dat ik je daar bij heb kunnen helpen.gr.????Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is het ook, gewoon jou recept gevolgd, alleen de hoeveelheden aangepast ( suiker & vers bakkersgist ) en resultaat :

De beste prumen Palinka / Eau de Vie die ik ooit heb gedronken ( en ik heb vergelijkingsmateriaal een fles Betuwer Pruim van Lubberhuizen & Raaff )Β  πŸ˜‰

Β 

Dat had ik met de morellen toen ik Lummel zijn morellen Kirsch dronk, ook beter dan die van lubberhuizen!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Daar is het forum ook voor elkaar helpen en soms stangen????gr???Chris.V.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

HAHAHA, dat houdt ons scherp !

Β 

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?