Meldingen
Alles wissen

ruw en fijnstook


Berichten: 3
Topic starter
(@kamping159)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik maak een mash van suiker en distileer dit 1x. Mijn resultaat is een mooie heldere alcohol van 65 graden met een heerlijke nasmaak. Is het eigenlijk nog nodig om dit resultaat nogmaals te fijnstoken of kan je dit gerust zo gebruiken om een rum van te maken?

Beantwoorden
9 reacties
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Waar wil je het mee gaan mengen, om er rum van te maken. Drank van 65% is niet echt drinkbaar vanwege de sterkte. Je hoeft dus niet hoger te zitten, alles wat je hoger zit moet je mengen, om rond drinksterkte uit te komen.

Beantwoorden
Berichten: 3
Topic starter
(@kamping159)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

met water; maar ik bedoelde of een 2de fijnstook nodig was om de alcohol cleaner te maken of is dit enkel om de alcohol sterker te maken?

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb wel eens een enkelstooks rum gemaakt, en ik vond die erg ruw smaken, nog onrijp of zo. Maar er zijn genoeg mensen die tevreden zijn met een enkele stook als je de voor- en naloop apart houdt of weggooit. Daar is niks op tegen: het gaat er uiteindelijk om wat je zelf lekker vindt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Die kun je zo gebruiken,die hoef je niet meer opnieuw te stoken.ik stook zelf alles maar een keer.sucses.en als je verdunt zorg dan dat je goed water hebt,ik weet niet welk water er bij jullie uit de kraan komt, en laat het op de zelfde themp.komen als je drank.anders bronwater zonder koolzuur.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het aantal keren stoken hangt af van wat voor smaak palet je wil creëren .
Wanneer je alcohol stook uit suiker is bedoeling zo neutraal mogelijke alcohol te krijgen met zo weinig mogelijk bijsmaak daarom altijd 2 x distilleren . bij 2e x maak je ook scheiding voorloop , ziel en naloop .
Met ketels die niet boven 82 -84 % komen is het zelfs beter om een 3 e keer over te halen .
Zelfs als de installatie in staat is in eerste overhaal boven 92% komt is beter meerdere malen te distileren.
Bij elke vergisting blijft er altijd vervuiling achter .
gist laat niet alleen ethyl en water na maar nog diverse andere producten .
Bij overhalen raak je niet alles meteen kwijt.
Vergeet niet dat ook scheiding maken een kwestie is van vooruit denken .
De gestookte alcohol ook als is het uitsluitend uit suikers zal altijd nog ( en zeker in de eerste 48 uur ) nog vormen .
Zuurstof , alcohol en aanwezige zuren , zouten , vezels en dergelijke Zullen reageren en oxideren .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook nooit suiker.

Beantwoorden
Berichten: 3
Topic starter
(@kamping159)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

ik kook mijn water altijd en laat het afkoelen

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

al stook ik pas een goed jaar ik stook mijn ‘suiker’ minimaal 2 keer. De proeft en ruikt de eerste keer toch een beetje muffige geur/ smaak die je na een 2e Keer dus niet hebt. Sommige vodka’s worden 3 keer gestookt voor de zuiverheid.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Of 5 of 7 keer...

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?