Speel met het idee, om wat rook smaak aan mijn drank te krijgen door deze koud te roken in de kamado, heeft iemand dit al eens geprobeert. Of zijn er ervaringen mee?
Je kunt de mout roken in de bbq, volgens mij heb ik dit een keer voorbij zien kpmen op het forum.
Sjon, misschien makkelijker om zelf een liquid smoke te maken (Google is je beste vriend) of inderdaad het mout roken met turf / zeewier / houtsoorten. De drank zelf zou ik niet doen vanwege eventuele problemen met doseren en er moet nog spul uitdampen, meest vluchtige uit de gevangen rook).
Succes en hou ons op de hoogte, ben benieuwd!
Ja dat mout roken heb ik ook voorbij zien komen.
Maar heb de ruimte en de spullen niet om alles voor het maisen te doen. Dus werk altijd met vergist suiker water, en klooi wat aan met kruiden.
Het idee wat ik had, als ik dan toch kaas en zalm aan het roken ben. Om er eens een pot vodka of kruidenmengsel bij te zetten om te kijken of het smaakt opneemt
Ik betwijfel of het werkt. Maar ik zou zeggen probeer het en laat het ons weten!
In dit filmpje dat ik hen geplaatst zie je gewoon hoe je simpel mout kunt roken .
Je kumt mout simpel drogen op rook maar ook wanneer het droog is kun je het weken en alsnog rook mee geven .
Ook kun je rook infusie doen aan de drank zelf met een drystill .