-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alambiek aha. . ja dat kan ook . Je kunt er ook een taart mee bakken of een jam mee maken . Heerlijk allemaal
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alambiek framboos , sleedoorn , granberry en ook aardbeien worden vaker in / met een cider gecombineerd.
Meeste ciders geven een zurige frisse kant aan de drank. Bovenstaande is meer een warme volle likeur type met een graanbrand / brandewijn basis
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alambiek, ik heb de pepermuntolie besteld en als die binnen is ga ik ook een poging wagen.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alambiek
als het een tijdje staat, komt er steeds meer smaak vrij.
Cheers alvast,
Groet, @ndré🥃😎 -
Cees antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek Succes 😋
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek
mij heb een stuk geperforeerde plaat op pootjes net boven de bodem staan.
De zak raakt op deze manier de bodem niet en kan niet aanbranden.
voor de rest drijft de zak inderdaad in de ketel.
Groet, André🥃😎 -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek na macereren even in een theedoek gieten en wat uitpersen/wringen kan ook👍
Hier ook een ‘port’ staan met bramen als basis, zelf houd ik er wel van. Is wat lastig om percentage te berekenen, maar is wel te doen -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek
Het meestoken van het fruit doe ik bijna altijd in een kookzak of kussensloop waar alle zeepresten en wasverzachter uitgespoeld is.
Hierdoor word er veel meer smaak toegevoegd.
Groet, @ndré -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek ga je het fruit ook mee stoken in bijv. een kookzak? Dit kan je de eerst en/of tweede keer stoken doen.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alambiek
Ik zou sowieso 2 x stoken.
Hoe langer de drank staat hoe meer smaak er terug komt.
Je kunt natuurlijk altijd na het stoken extra fruit marcheren.
Groet, @ndré -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo gist: blijft melkachtig wit" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alambiek je kunt het gewoon Afstoken als het iets troebel is . Destilatie maakt het schoon . Alleen wanneer je ketel van mindere kwaliteit is zal het problemem geven . Na gisting kun je meteen afstoken door de stookwijn over… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Turbo gist: blijft melkachtig wit" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alambiek maakt voor distillatie inderdaad weinig uit. Maar na verloop van tijd wordt het gewoon kraakhelder. Dit kun je versnellen met klaringsmiddel. Dan is het in 24 uur zo helder als water.