Forum antwoorden aangemaakt

Ervaring met klaren? Help!

Moi lezer, TL;DR (To Long Didnt Read): hoe klaar jij je stookwijn / wijn / bier? Was is het proces en hoe lang duurt het? Het lange verhaal: Sinds een jaar of 6 ben ik vrolijk wijn, en sinds 4 jaar ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Max 25l

Hallo @rvdh , Ik lees dat je de dunder gebruikt van je vorige brouwsel. Als je dit kookt, dood je de bacteriën en breken je enzymen die in de dunder zijn ontwikkeld. Bij het gebruik van deze gekookte ...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage

Ik heb nog even in m'n archief gezocht, en heb dit recept gebruikt als basis. Alleen geen suiker gebruikt. Ik zie nu dat ze hier ook 96% alcohol gebruiken, maar het wel verdunnen het met water (en su...

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage

Hallo @sanders , Ik heb nu een paar keer limoncello gemaakt door beide schillen te laten trekken (in 60% alcohol) en door de schillen in de wash te gooien. Onderstaand hoe ik het gedaan heb, en wat ik...

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Meet and greet

@robbert Dat zou ook heel tof zijn! We spreken er eens over!

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Meet and greet

@robbert als ik kan/mag komen kan je ook nog met mij meerijden hoor 😉

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

@rummy Ik zie dat ik per ongeluk 2 keer dezelfde link hebt gedeeld.. Ik bedoelde deze over de diepgang: 'sNEAT Waarom ben je wel huiverig voor filmpjes, maar minder voor een forum post als ik vrag...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

@rummy ik mijn zoektocht naar het upgraden van mn ketel voor meer smaak voor rum, ben ik in de laatste 2 weken zwaar geïnspireerd geraakt door deze dame!!: Omdat ik uit de wijn en bier brouwerij h...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Bananenrum

@maasjoerts Hoe scoor je 120kg bananen?! Zulke connecties wil ik ook! Wat Alchemist zegt klopt inderdaad. Vorige maand heb ik bananen brandy gemaakt en de co2 bellen blijven hangen in en onder de pulp...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Rum

@robbert Het boek van Kister heb ik weten te vinden, maar is aardig aan de prijs! Kennis is (behalve op dit forum) niet gratis, maar deze is wel pittig.. In je uitleg over de vele typen (waar ik inde...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Rum

@robbert Ik heb een video van Barley and Hops Brewing (link) gebruikt als basis. Heb je misschien een link of titel van een boek bij de hand die zou kunnen helpen bij het ontwerpen van de juiste thump...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Rum

@ruben124 Ik had hem al even gelinkt op de tekst "het basis recept van Jan", maar blijkbaar wordt de tekst niet blauw :P. Hieronder!

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Rum

Net als Rummy Dummy heb ik ook geen problemen met de prestige rum gist. Er is zelfs een tijd geweest dat Jan een pakje van deze gist standaard bij de melasse bijleverde (ik bestelde destijd 2 of 4 can...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: hogedrukventiel

@robbert Dan zat ik dus aardig in de goede richting met 3000 tot 5000 Pa :). Je hebt ook mooie termen als rectificatie ketel en flodding can kolom gebruikt die ik nog niet kende. Geeft weer stof tot l...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: hogedrukventiel

Dit is al een heel oud topic, maar de titel leek me interessant. Het roept meer vragen dan antwoorden op om eerlijk te zijn. Voor een overdruk zat ik eerder te denken een een Pascal of 3000 a 5000. 3 ...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
Pagina 3 / 5