-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 temperatuur is afhankelijk van wat je verwerkt in jou beslag.
Ala het uitsluitend maïs is is nog de vraag is het op korrel is het geschroot , gewalst ? Zijn het mais vlokken die gestoomd zijn ? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoelang moet gerst vergisten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 bij graan beslag zou je bij geslaagd maischen op een sg van 1070 uitkomen. Je hoeft geen hoger sg perce te hebben.
Suiker geeft alleen een hoeveelheid scherpe alcohol en verdund het smaakprofiel.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 Welkom Art, Er zijn een aantal mogelijkheden om whisky te maken, ik ben al blij dat je geen suiker benoemt 😉. Het gebruik van granen en diastatisch mout (dat laatste zegt iets over enzymen zoals de amylases… Meer lezen»