-
Willem2 antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@bas-l volgens mij kan er uit je recept een prima drankje komen. Roggebrood voegt een wat minder kruidige smaak toe dan roggemout of rogge zou doen, wat een mooie zacht kruidige smaak toevoeging kan zijn. Hoewel ik niet het idee… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@bas-l probeer hem ook eens met mais inplaats van suiker, word die ook erg zacht van
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@bas-l waarom gebruik je roggebrood? Als je toch al aan het mouten ben kan je toch net zo goed wat rogge toevoegen. Voor de genen die het nog makkelijker willen doen met alleen supermarkt spul zie het volgende topic met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alleen tarwe" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@bas-l, daar zijn geen regels voor. Ieder gebruikt een recept wat hij zelf goed vindt werken, maar 10 a 20 % mout en de rest graan werkt al goed. Maar je vraag stelling wordt al anders 😀 eerst was het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alleen tarwe" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@bas-l minimaal 10% van het totaal mout gebruiken. Dus 9 kilo tarwe + 1 kilo mout.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alleen tarwe" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@bas-l ook graan zal je moeten malen en dan minimaal 20 min koken. Dan 3.2 liter per kg graan(mout) en dan nog spoelen met 80 graden water. Voor mij geef een graan / mout combinatie de beste smaak.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alleen tarwe" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@bas-l je zal met de amylase evenals met maischen geruime tijd moeten verwarmen . Ja zeker zit er verschil tussen mout en Amylase. Amylase is een enkel enzym terwijl in mout meerdere enzymen en coenzymen aanwezig zijn . Daarnaast worden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alleen tarwe" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@bas-l 3,2 liter per kilo is voldoende.
Maar waarom geen mout ? Je kunt zoveel meer rendement hebben en ook smaak . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Perzik stookwijn koek verwijderen??" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bas-l is oude manier ook toepasbaar bij zwaar granen beslag vergisten op de korrel.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Perzik stookwijn koek verwijderen??" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bas-l neem een kustofbuis zo hoog als de gist ton boor daar gaatjes in rondom van ongeveer 1,5 mm. Zet de buis midden in de gist ton. Vul de ton met de vruchten om de buis heen zodat in de… Meer lezen»
-
Targa antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@bas-l . Bij mij lukt het suiker stookwijn maken niet zo best en weet niet wat ik verkeerd doe. 4 kg suiker en 10 liter water en Bakkersgist. Heb je veel ervaring mee ?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@bas-l welkom. Een 5 liter alambiek is een mooi keteltje je ben alleen wat langer bezig om 25l stookwijn te verstoken, maar is wel handig om wat je opgevangen heb nog eens te stoken.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@bas-l welkom Bas
Cheers alvast.
Groet, @ndré -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@bas-l Welkom Bas, al goed ingelezen en spulletjes in huis, veel plezier met deze hobby.