Forum antwoorden aangemaakt
Moonshiners marathon op Discovery Ook al is alles in schene gezet, het blijft leuk! Vandaag (13-08) De hele middag Moonshiners op Discovery channel! |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: vodka met Signi Een precieze berekening voor de voorloop is er niet. Ik houd voor mijzelf altijd aan, proeven. Als je het eerste beetje proeft is het echt vies en brand op de tong. Dan ben ik van mening dat die alcoh... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Hier doet hij het dus wel ? |
In forum Stel je even voor... |
9 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Hoi Basco, Het kan aan je browser liggen, gebruik je een laptop of tablet? Hier even een test met een samsung tablet 🙂 |
In forum Stel je even voor... |
9 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Gezellig dat je dr ook bij bent Sjef! We kunnen inderdaad veel van elkaar leren! |
In forum Stel je even voor... |
9 jaar geleden |
RE: Basis distillaat van suiker en Turbogist Goedzo, het is trouwens ook zo dat als er te veel suiker in je mengsel zit de vergisting ook niet goed op gang komt. Turbogist is vrij sterk en kan hier goed mee omgaan. Met bakkersgist moet je iets v... |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Basis distillaat van suiker en Turbogist Je merkt snel genoeg wanneer het waterslot niet meer bubbelt. Ik denk dat het na een week al wel wat rustiger is en niet meer keihard staat te bubbelen maar ik vermoed dat het na 1 weekje nog niet hel... |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Hoi Ruben, Welkom hier!!! Leuk dat er steeds meer mensen op dit gezellige forum bijkomen! Mocht je zelf wat willen bouwen, er zijn op het forum al aardig wat tips en foto's te vinden. En mocht je het ... |
In forum Stel je even voor... |
9 jaar geleden |
RE: M`n eerste keteltje Mooi werk man! Desinfecteren is niet zo heel belangrijk in dit vak 🙂 Maar ik moet zeggen dat hij mooi glimt! |
In forum Mijn installatie |
9 jaar geleden |
RE: Whiskey uit maïs , Mislukte maar wel leuk experiment. Je wiskunde skills zijn beter dan de mijne, daarom gebruik ik de calculator maar 🙂 Veel succes man! Houd ons op de hoogte van je resultaten! |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Basis distillaat van suiker en Turbogist Dag Stijnar, Bakkersgist is opzich niets mis mee, het genereert wel heel veel koolzuur. Bij het broodmaken is dat nodig om het brood luchtig te krijgen. Bij het vergisten van suiker om alcohol te make... |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Whiskey uit maïs , Mislukte maar wel leuk experiment. In theorie zit in 12,5 liter mengsel van 10 % dus ruim 1,25 liter pure alcohol, 2,5 liter van 50% Je zit natuurlijk wel met je voor en naloop wat je weggooit. ,1,7 a 1,8 liter van 70% kan best kloppen... |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Whiskey uit maïs , Mislukte maar wel leuk experiment. Je kunt maisvlokken kopen bij Maismout heb ik ook nog niet kunnen vinden. Ik gebruik gewoon de echte whiskymouten, die zijn gewoon gemaakt van gerst en doen het perfect. 5 kilo mout en 15 liter water... |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Hoe maak ik een Whisky mash?? Ik spoel er helemaal niets uit, Het er uit spoelen doe je bij het maken van bier omdat het belangrijk is dat er zo min mogelijk troep in zit want je wilt een helder eindresultaat. Bij het maken van w... |
In forum Stooktips |
9 jaar geleden |
RE: M`n eerste keteltje Let er ook op dat het element zelf van RVS is. Andere metalen en dan met name aluminium wil je niet in je drank. De alcohol en eventuele zure mashes tasten het metaal aan en zo krijg je deeltjes daarv... |
In forum Mijn installatie |
9 jaar geleden |