@alchemist laat het niet te hoog gespannen zijn 😉 ik heb een grote pruimenboom met kleine zoete pruimpjes, zgn kwetchen in het Duits. Komt elk jaar ongeveer 80 kg van in de klikt bij het GFT . Ik wil daar graag een slivovitsj van gaan stoken. En ik zou me willen toe gaan leggen op andere fruitgestookte versnaperingen.
En whisky. Bekijken
@robbert dank je wel voor de tip. Had gisteren een runstrip gedaan en had 3,4 ltr van 67% . Teruggebracht naar 43% en de fine stook gedaan net. Mooi rustig aan en 2,5 ltr van 79%. Mocht je nog advies… Read more»
@nolletje A mooi hoor, stook jij ook met sugarwash? Voor 2e keer overhalen alcohol van 1e keer terugbrengen naar 43% en dan langzaam weer beginnen met 2e keer stoken? Dit is mijn eerste keer😀
@nolletje dank je wel.Ben er ook content mee. Net voor de eerste keer sugarwash gestookt. 3,4 ltr. a 67% alcohol uit 21 liter. weet niet of dat normaal is . 2e keer overhalen blijft er nog minder over? Maar hoger in… Read more»
@theresa dank je wel allereerst voor je reactie. Sugarwash gemaakt om een beetje bekend te raken met de werking van de installatie. Bain Marie alambieck 20ltr. Pruimen zijn nog niet rijp ja. Maar voor fruit heb ik ook inderdaad voor… Read more»
@theresa A Moi jij bent al een ervaren stoker dus. Ik heb net mijn eerste sugarwash staan met turbogist.6 kg suiker in 3 ltr. water opgelost ,15 ltr water in de emmer afgekoelde suikermassa door de emmer geroerd en als… Read more»
@baukrrhh a Moi , ik heb een 20 ltr alambiek aangeschaft. Een “bain Marie”. Ik wil met name vruchtenpulp verwerken en een whiskey op vat zetten. En uiteraard zal er nog wel eens geëxperimenteerd worden. maar straks eerst 80 kg… Read more»
Geplaatst door: @dsanders Moi moet nog even mijn weg vinden op dit forum , had al een reactie geplaatst. Weet alleen nog niet waar die is gebleven. Ik wil graag slivovitsj gaan stoken ivm ongeveer 80 kg Kwetchen Duitse kleine… Read more»