-
RikVanBeusichem antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling" – 3 weken, 1 dag geleden
@brenner mijn sponsjes zijn ook magnetisch. Even testen in glas water met paar lepels zout er in opgelost. Na een nachtje in het water zie je wel of het RVS goed genoeg is. voor gebruik van de sponsjes wel goed… Meer lezen»
-
RikVanBeusichem antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling" – 3 weken, 1 dag geleden
@brenner zelf gebruik ik RVS sponsjes. die zijn licht qua gewicht en hebben veel oppervlak dus hogere HETP.daarnaast heb je minder energie nodig om ze op te warmen en is je kolom dus sneller stabiel. het is wel raadzaam om… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling" – 3 weken, 1 dag geleden
@brenner eerst een paar keer goed spoelen.
ik heb zelf geen kolom maar wel eens gehoord van koperen zadels of rvs .
groet @ndré☀️😎 -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Peated whiskey" – 2 maanden, 2 weken geleden
@brenner jong geleerd is oud gedaan! 😎 Zolang de vingers maar niet te ver naar de walsen toe gaat
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@brenner Bij lage temperaturen komen enkel bepaalde phenolen over. Met hogere temps afbrand van de turf worden er andere phenolen gevormd en andere verbindingen (cresol, guaiacol etc). Deze kun wel wat maar niet te veel terugkoelen. Dus zul je warmer moeten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@brenner de grote fabrikanten stellen hun eigen specifieke voorwaarden aan de toegeleverde mout . En in veel gevallen is ook de contractuele afspraak dat het aan hun geleverde product ook niet aan anderen wordt geleverd. Zo zal crisp ook zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@brenner ik luister zeker naar iedereen. Maar jij zegt dat er niets gebeurd in het proces. Wanneer je een mout eest op lage temperatuur dan blijft het diastatisch . Maar op hoge temperatuur gaat het drastisch achteruit. Dat geld ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@brenner je kunt je beperken tot ” moonshinen ” of serieus bezig zijn met goede drank maken. Werken met spul uit winkels of zelf sturing geven om smaken te creëren. Elke handeling vanaf het manier van mouten , manier van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@brenner ten eerste des te hoger temperatuur gaat de enzymen werking achter uit . Coenzymen breken af . Daarnaast verschillende suiker ketens veranderen van structuur. Je krijgt karameliseren. Vezels verharden . Stoffen verdampen . Je krijgt ook verkolen . Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 4 weken geleden
@brenner als een peated mout voldoende enzym werking heeft is hij op niet hoge temperatuur geeest en daarmee zal ook de peat niet sterk zijn . Daarnaast zal je een vrij vlak smaakprofiel krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden geleden
@brenner en dat is persoonlijke voorkeur en dat is voor iedereen anders. Dus ook keuze wel of niet mee werken ieders eigen keuze. De een vind iets geweldig de ander vind het niets . En wie heeft gelijk ??
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Hmmm … The Swaen is wel de moutfabriek van Grolsch …
Hoor trouwens wel goede verhalen over Dingemans van bijv. Kalkwijck, de lokale “Single Estate Distillery” in Vroomshoop
‘ns kijken wat hun assortiment is -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner je noemt allemaal mouterijen maar ik maak zelf. Dan heb ik exact wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst vanalles te gaan proberen. Kan zijn dat de Soja geen oloroso heeft. Maar ze rijpen absoluut op meerdere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren. Gewoon potje essence erdoor. Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken” . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Het is zeker niet mijn bedoeling een exacte kopie te maken, dat lukt toch niet. Het gaat mij om eenzelfde smaakbeleving te creëren.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Thnx!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner ph sturing is altijd verstandig. Immers met een groenmout of een zuurmout zal je snel buiten de grens komen waarin enzym werking optimaal is. Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph dan moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout . Immers de mout uit winkel zal toch iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist . En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht… Meer lezen»
- Meer laden