Forum antwoorden aangemaakt

RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Ik heb hier de laatste paar jaar elke zomer een fust cider in de tapkast staan. Nu gebruik ik voor het derde jaar al de de mangrove jacks appelcider kit à €22,95. Deze bevalt mij prima eigenlijk. Maak...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

3 jaar geleden
RE: Invertsuiker: to do or not to do?

Vandaag eerste keer distilleren van dit recept in de T500 met kolom en koperkop. 12 kg suiker, 8 liter water, 6 gr citroenzuur, 40 minuten laten pruttelen en dan naar het gistvat en afgevuld naar 50...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: sorry

Als je een lange reactie gaat plaatsen op een forum, schrijf hem in kladblok/word/welke andere teksteditor die je voorkeur heeft en kopieer het zodra je tevreden bent. Heb je meteen spellingscontrol...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 haaldagen 28 en 29 mei

Daarnet ook de bestelling om op te halen samen met de melasse. 6 pakjes gist oa. db

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022

Ja, ik wil wel een jerrycan, wil wel weer een ronde rum maken. 🙂 db

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Afstand brander tot ketel

Je ketel zal je nimmer smelten zolang er vloeistof in zit. Ken je het experiment om water te koken in een water beker? db

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Een tip hoe het niét moet...

Oh, bah. Je kunt nog proberen om met een rubber hamer het ding weer in vorm te timmeren? Veel kun je er niet meer aan verliezen. Misschien dat er nog iemand nut heeft voor de basis / verwarmingsel...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@pikketanus Ja invriezen ken ik. Heb nog staan van de 21 citroenen voor de limonchello dit voorjaaar. 😉 db

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Ik ben nu dus zo'n beetje op 21% uitgekomen. Heb trouwens maar een halve liter nu naar drinkniveau gebracht. De rest staat nog op 70% tot ik wat dieper in deze fles ben gekomen.en nog steeds tevreden ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Cheap and cheasy Calvados

Ik denk dat als ik de stookwijn niet koud had gezet ik nagenoeg 100% van de gist in de stookketel zou hebben gehad. Na een week op tafel na dat de vergisting klaar was zag ik nog niks wat op bezinken ...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Vandaag de Lemon Lime liquor gedestilleerd. Aangezien ik een 12 mm liebig koeler heb liggen heb ik deze in het koelcircuit opgenomen. In plaats van een buis met een doek er omheen. Koelwater ook netje...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Cheap and cheasy Calvados

hehe 🙂 Daar komt bij mij het bierbrouwen toch om de hoek kijken. Gist is voor mij met bierbrouwen iets om zo hard mogelijk te laten bezinken en kwijt te maken 😉 En met bier brouwen is koud maken voor ...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Cheap and cheasy Calvados

@robbert Ow bugger.... Bij 35 celcius vervang ik het koelwater voor koud kraanwater. Nieuw element om mee te werken dus. 🙂 Vezels was geen factor met dixap. Echter ik had geen gistlaag maar een...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Cheap and cheasy Calvados

Heb de vergisting gedaan, vervolgens in een koelkast weggezet zodat het rustig kan bezinken. Heb de eerste stook in de 5 liter alquitara gedaan en de tweede in de 2 liter alambiek. Op dit moment kan...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: ABV van maceraat

@robbert Zoals deze. € 58,07 37%OFF | KICUTE 1000ml Distillation Apparatus Lab Chemistry Glassware Kit Set Chemistry Lab Glass Distilling Distillation Apparatus 24/29 En geloof het of niet. Dat k...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 4 / 8