Forum antwoorden aangemaakt
RE: Even voorstellen: N0tax Welkom N0tax op het forum |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Lambik Welkom Lambik |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) @alchemist, ik vergist eigenlijk nooit langer dan 2 weken. Meestal ongeveer 10 dagen. Dit doe ik met 70gr Fermentis M1 gist. Ik zet de ton in een klimaatkast van 26 graden, en na 6 dagen controleer ik... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @johnny dat zou kunnen. Had Robbert ook al vermeld dat het kan. Alleen loop ik tegen de beperking van mijn 10 liter ketel. Ik heb namelijk geen zin om 4x te ruw stoken. Als ik een 50 liter ketel had w... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @robbert dankje, ga ik proberen. |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @robbert ik gebruik voor het filteren een visvoer zeef met 3 mm gaten. Deze pas precies over de 30L gist vat. Dus ik schep met een maatbeker over naar een nieuw gistvat. In de zeef past ongeveer een k... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist ja, beide met fermentis M1 |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @johnny beide whisky's hebben nu even kunnen rijpen om goed het verschil te merken. Ik denk dat het een kwestie van smaak is. De whisky dat gegist is op het graan is voller en rijker van smaak. Zonde... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @pikketanus beide storts waren 6 kilo Crisp Premium Peated Malt (55ppm) op 18 liter water. |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Eindelijk gisteren een stap kunnen maken met het experiment op het graan gisten of niet. Eerst hebben we een mash gemaakt op de nieuwe manier, dus op het graan. We starten met een best hoge SG 1090 en... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist dat zijn wel hele mooie blokjes |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist ik heb voor deze geen andere mout gebruikt. Voor een andere heb ik wel 4% Weyermann CARAFA SPECIAL® Type III gebruikt, samen met 15% Crystal mout en 35 ppm whisky mout. En moet zeggen dat d... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist het viel me eigenlijk tegen. Had het idee dat de 35 ppm sterker rook. Alleen als ik het stookhok binnen kwam rook je het even, maar die geur was snel weg. Nu had ik het natuurlijk wel al ev... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist weer een mooi verslag. Zelf gisteren bezig geweest met 6 kg 55 ppm. Deze laat ik nu vergisten op het graan met M1. Daarna eentje maken maar dan eerst gefilterd voordat ik met M1 ga vergiste... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @robbert ik neem aan ook dat je niet hoeft te verhitten naar 80 graden toch? |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |