Forum antwoorden aangemaakt

RE: Krijg pH meter niet gecalibreerd

Weet niet welke pH meter je hebt, maar druk je 1x kort of houd je hem langer vast. Bij mij moet je hem langer vasthouden, dan gaat hij in de calibratie stand. Afhankelijk of je een 1 punts of 2 punts ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Vlokjes in Whisky

@alchemist de houtsmaak is niet meer dan als 3 maanden rijpen vind ik. Ik moet zeggen dat de whisky erg goed vind worden. Smaakt veel minder naar mout (jong). Ik zal kijken met filtreren of het weg ga...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Vlokjes in Whisky

Hey Allen, Ik heb 2 whisky's staan die ik zelf gemaakt heb een jaar geleden. Maar ik zie er nu allemaal vlokjes in zitten (zie foto's). Nu is mijn vraag komt die van het hout af? Smaak is nog goed en ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@alchemist hoog pitchen deed ik al. Ik behandelde me hout ook al met een brander, maar gezien je foto's moet ik nog langer de brander erop doen. Gebruik blokjes van Amerikaans eiken van 2cm ongeveer ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@rumo als ik de antwoorden van Robbert en Alchemist hoor is zo'n smoker box niet echt handig. Of je moet alles fijn maken en dan er in persen. Misschien moeten we wat kolen aan 1 kant doen en dan turf...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@alchemist wist niet dat dat ook een optie was. Maar zeker een goede optie. @robbert moet de turf compact zijn of juist wat losser? En hoeveel heb je nodig? Tja, wat een vragen..

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@robbert goed om te horen, zal het niet te nat maken.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

Dag Allen, Na een aantal pogingen te werken met hoge ppm mout, wil ik toch eens kijken of het zelf roken van mout nog meer rooksmaak kan creëren. Alleen heb ik geen rook ton, dus zit te kijken of ik w...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist goed om te weten. Gaan ze dan ook door tot ze op 1% zitten? Las dat ergens op internet.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist heb trouwens een idee om een de tails van een strip run van de 55 ppm te hergebruiken voor een nieuwe run van een 55 ppm mash. Kijken of je dan nog meer smaak krijgt.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@tedestillaat welkom op het forum. We zijn benieuwd naar de keuze.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist de Pauls Thisrty Thisle is nu ook mijn favoriet. Maar wat doe jij kort op hout. Heb nu een pot al 4 maanden op hout blokjes staan. En telkens dat ik hem proef wordt ik steeds enthousiaster....

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Eerste whisky poging.

@stookje leuk bericht om te lezen. De eerste keer dat ik whisky ging maken maakte ik ook fouten. Dapper dat je het probeert met zo'n kleine ketel. Heb zelf een 10 liter whisky alambiek, maar wil graag...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Gistvat en warmtelint

@stookabilities ik heb zelf een klimaat kast gemaakt met een stc-1000, koelkast en een terrarium warmte matje. In de stc-1000 kan je de terrarium matje en de koelkast aansluiten. Kan makkelijk een gem...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist wat vond je van de geur van de Thirsty tissle ten opzichte van de Crisp Heavy peated?

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 1 / 5