Forum antwoorden aangemaakt
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Dat van die kooksteentjes, natuurlijk hoef je dat niet uit te leggen. De koffie was nog niet helemaal goed in het lichaam verdeeld deze ochtend toen de ketel aanging. Morgen nog een lading en het beke... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Hé Robbert. De ketel was niet te vol en eiwitten zaten er zeker niet meer in. De stookwijn was een 42% eerste stook van pruimen, zonder toevoegingen. Ik had vroeger in het lab ook wel eens een kookver... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Vandaag de eerste stook met de Alquitara. Een pruimenjenever, 42% opnieuw stoken. Heb de eerste keer geen goede cut's gemaakt en nu opnieuw. Wat mij opvalt is dat de temperatuur van de alcohol bij uit... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Keteltje is binnen. Dank Jan voor de supersnelle service. Morgen schoonstoken en spullen kopen voor de vijgenlikeur. Heb er zin in. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Ik zie veel dat onbekend is. Jeneverbes zie ik wel ronddobberen. Ik ga maar eens beginnen met de vijgenlikeur. Ik ben benieuwd naar het volgende Tiny filmpje. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Daar is ze dan: 2.5 liter alquitara! Mijn keteltje komt morgen binnen. Tijd om wat te gaan spelen. De filmpjes van Robbert geven veel inspiratie. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Mede, honingwijn Deze staan te rijpen in Griekenland. Hoop deze zomer er van te snoepen. |
In forum Bieren en wijnen |
5 jaar geleden |
RE: Wat merk jij van het Coronavirus? Ik ben sinds de persconferentie van Rutte en consorten vrij tot 1 April. Er zijn geen voorstellingen meer in het theater. Omdat men vindt dat ik "wat" ouder ben wordt ik ook niet gevraagd voor eventue... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Wat merk jij van het Coronavirus? Veel plezier met je nieuwe aanwinst. Welke ketel heb je gekocht? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: geintje en tast Cider denk ik. Het is allemaal wat beknopt beschreven. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: reflux Arduino-koelwater. Interessant . Keep in touch. ikzelf ben geen programmeur, maar wel een hassio ( home assistant) liefhebber. Ik zie al een tijdje mogelijkheden, heb alleen niet de kennis om dit ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Weer beginnersvragen.. Altijd de eerste 50 - 100 ml weggooien. Wanneer je een tweede stook gaat doen, kun je de eerste wat sneller laten gaan. De scheiding ( cuts) , heads-hearts-tails maak je dan in de tweede stook. . Veel... |
In forum Grainfather |
6 jaar geleden |
RE: Weer beginnersvragen.. Dat is een kwestie van gevoel. Ik regel terug zodra de voorloop begint te komen. ( de eerste druppels). dan de brugtemperatuur langzaam laten oplopen naar 78 graden. ( kookpunt van ethanol) . Eerste 5... |
In forum Grainfather |
6 jaar geleden |
RE: Weer beginnersvragen.. Even puntje 2: Opwarmen op 35% duurt een eeuwigheid. Ik warm mijn ketel op met vol vermogen en regel hem dan terug naar 35%. ( het is een T500 ketel, maar het principe is hetzelfde) . |
In forum Grainfather |
6 jaar geleden |
RE: Prototype upgrade T500 Super. Dank alvast hiervoor. Wil je me een mailtje sturen met daarin de gegevens en de prijs, dan maak ik het bedrag meteen over. |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |