-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden, 3 weken geleden
@tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog. Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7 . Als je wel water… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 4 maanden, 3 weken geleden
@ron64 hallo , welkom. Voor schone alcohol gebruik je een kolom still , voor volle smaken een alembiek , potstill , Alquitara voor cognac een charantaise. Whiskey een whiskey still Veel dranken vragen verschillende soorten destilleer apparaten . Er is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid. Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het percentage is 42 % . Dus 8 % verlies in ruim 4 jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal. Om deze reden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 zit geschreven text in het filmpje wat het meeste wel verteld. Maar als je vragen hebt kun je die altijd stellen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 ik geloof dat deze 50% was toen hij op vat kwam
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 inderdaad beetje richting de talisker port ruighe nu op kamer temp is hij wat zwaarder in rook en minder sting . maar hijis Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanilla …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 3 weken geleden
@tom182 prima keuze. Ga je lang veel plezier van hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
@theresa dat blijft voorlopig leeg tenzij jij het kunt gebruiken. Dan haal je het maar op . Is 10 liter vat. Smaak is . Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanile . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
En poef fles.
IMG_20241227_150332471_HDR.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
Grote voorraad kruik.
IMG_20241227_145854523.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 3 weken geleden
Percentage na 4 j in vat gelagerd te zijn is gezakt . dus nu maar op flessen gezet.
IMG_20241227_145823043.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 ik ben niet bekend met de mouten uit de winkel. Ik maak zelf zware peated smokey whiskey met mout uit eigen ” keuken” . Dus je zal moeten vragen bij de brouw winkels naar een hoog diastatisch mout …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 ik heb even moeten nazien want ik kende die mout niet. ( Om hoge kwaliteit te krijgen mout ik altijd zelf )
Maar inderdaad die mout moet zowiezo een diastatische mout aan toegevoegd worden. En daarna een volledig maischen toegepast -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 50ppm is geen probleem als je de verhoudingen maar goed hebt. Meestal heef een dusdanig geeeste malt weinig of niets aan enzymatische werking waardoor je zetmeel niet of niet voldoende wordt omgezet tijdens het maischen en heb je daarnaast… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 3 weken geleden
@swabbertje als jou temperatuur op brug boven de 78,3 graden is en jou koel spiraal voldoende lang is en gekoeld is naar rond 20 graden zou jou ketel moeten werken. Als in de ketel zelf temperatuur rondom de 90 graden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 3 weken geleden
@swabbertje zo te horen jeb je te weinig koeling waardoor je alleen damp krijgt en niet voldoende condensatie hebt
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 3 weken geleden
@swabbertje wat is jou opstelling ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 4 maanden, 4 weken geleden
@miggym omdat de bouwvorm niet is gemaakt op aroma overdracht en smaak verzadiging. De ketel is een cylinder waarop op een plat deksel met een gat erin is gemonteerd of een ” alembiek” dier op de cylinder rand staat en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 4 weken geleden
@bcnx71 je moet dat per beslag bekijken. Er zijn wel wat overeenkomsten met bier maar er zijn ook grote verschillen. Ook te maken met soorten gist.
- Meer laden