Forum antwoorden aangemaakt

RE: Droog

@robbert bedankt

In forum Recepten

4 weken geleden
Droog

Beste deskundigenIk heb nu een whisky gemaakt met een erg droog mondgevoel, alsof ik een hele droge wijn drink, maar dan met een andere smaak. Wat ik me kan bedenken als oorzaak is dat ik best veel (n...

In forum Recepten

4 weken geleden
RE: Theorie Maisch schema's

@alchemist bedankt , ik kom hier wel weg mee. Mijn fermentatie ging niet lekker. Bleek dat ik n bierschema gebruikte.

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Theorie Maisch schema's

@alchemist zou je me dit kunnen toesturen, wil er graag ook meer van weten

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Onvolledige vergisting

@robbert ik gebruik fermentis c70 en had n giststarter gemaakt. Had ergens gelezen dagelijks ph meten = zuurstof bij en schudden. Is dus niet goed. SG is al 3-4 dagen constant 1027

In forum Gist vragen

2 maanden geleden
Onvolledige vergisting

Ik heb 3 emmers met 8 liter. Een week geleden, aan t begin was de SG 1055. Dagelijks geschudt Ph gemeten en gecorrigeerd (4,2-4,6) en de temp was 20 grC.De watersloten zijn gestopt met bubbelen, allee...

In forum Gist vragen

2 maanden geleden
Mn rogge ontmaagding

Ik wil n stookje gaan doen met rogge (zie afbeelding). Het is geen mout. Moet dit ook eerst door de moutmolen, verstijfselen of mag het zo in de maischketel met ik dacht n mix van 50% pilsmout.  ...

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Zelf gedroogde gist bewaren

@rumo ik hrb zelfs wel erns vernomen dat dode gistcellen dr best denkbare voeding is voor levend gist of is dat n broodje aap verhaal?

In forum Gist vragen

7 maanden geleden
Zelf gedroogde gist bewaren

Momenteel ligt een bakplaat vol met gistslurry in de oven op 35 grC. Als ik morgen wakker wordt hoop ik dat het goed opgedroogd is. Kan ik het dan in een luchtdicht zakje doen en bewaren of us te bete...

In forum Gist vragen

7 maanden geleden
RE: Azijngeur in desillaat

FF een update in het proces om van het predikaat dummy stoker (beginner) af te komen (geintje). Inmiddels mijn 3e en 4e stookje gedaan en ik ben best trots. Ik stook met een potstil en tijdens het sto...

In forum Stooktips

8 maanden geleden
RE: Azijngeur in desillaat

@robbert mu je dit zo zegt, er gaat n lampje branden. Ik had zelf hist gekweekt, dat ging wat traag en heb ik vermoedelijk te lang uit de koelkast laten staan. Het ging wat zuur ruiken en in een black...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
Azijngeur in desillaat

Mn 1e en 2e stookje gedaan. Helaas zit er een azijngeur in het eindproduct. Best veel voor en naloop we gegooid, dus dat is het niet. Iemand n idee hoe dit komt?

In forum Stooktips

9 maanden geleden
Rekenhulp

Klopt mn volgende berekening ? Ik heb een 30 liter maischketel, die vul je tot 25 ltr. Verhouding maisch: water = 1:3 en spoelen is 2 ltr per kg maisch. Dus ik neem 15 ltr water en 5 kg mout. Na het m...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
Gistsapvoeding

Ik heb her en der wat gelezen dat appelsap of druivensap alles heeft wat gist nodig heeft.Kan ik er dan blind vanuit gaan dat als ik bakkersgist bij een suikerwash doe met 1 van genoemde sapjes dat er...

In forum Gist vragen

10 maanden geleden
RE: Gist zelf maken !

@robbert hoe lang duurt het? Ik heb nu 2 glazen potten met n boterhamzakje r overheen goed dicht getaped. De ene met witte kool, de ander met spinazi. Beide staan nu ruim n week, maar de zakjes staan ...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
Pagina 1 / 3