-
Ger antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert bedankt voor je snelle antwoord.
-
Ger posted a new topic "Glycerine" – 5 maanden, 1 week geleden
Naast mijn stookpraktijken, maak ik ook al jaren wijn. Soms voeg ik wat glycerine toe voor het mondgevoel, nu vraag ik me af of ik de glycerine ook tijdens het vergistingsproces al toe kan voegen. Of gaat dan de werking… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Zegelrand schroefdop omzetten" – 5 maanden, 2 weken geleden
@skoelie er is een speciale tang voor te koop bij verschillende brouwwinkels.
Groet Ger -
Ger antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar, 1 maand geleden
@klaasvaak Het enige wat ik hier op kan zeggen is dat de wijn niet te drinken is en je hem beter op kunt stoken. als je meer van wijn maken wilt weten kun je beter de blog van luuk Volders… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar, 1 maand geleden
Beste klaas vaak voor een wijn is het veel te zuur, als je wijn gaat maken moet je het zuur meten en niet de ph. Zuur meten doe je met een titratie setje met blauwloog. Een witte wijn heeft tussen… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rudyvanr Beste Rudy, ik gebruik altijd gebruikte flessen en doppen,flessen heb ik enkele honderden ,en doppen krijg ik van vrienden en bekenden. Deze gaan in de vaatwasser en bewaar ik voor ik ze hergebruik, na 1 keer hergebruiken gooi ik… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@gertan Ik meet nooit de ph kijk alleen hoeveel zuur er in de wijn zit. Dit mag voor een witte/rose best wat hoger zijn dan een rode ongeveer tussen de 6 en 9 gr per liter. Als de wijn te… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@gertan Ik heb geen ervaring met perenwijn maar ik vind 6 kg peren op 25 liter wijn wel een beetje magertjes. Ik zou de eerste gisting met veel minder water doen een liter of 3 a 4 daarna zuur meten… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hallo Gertan, Een normale wijnfles is niet geschikt om wijn met bubbels te bewaren deze gaan lekken of de dop knalt er af. Ik bottel al jaren wijn in wijnflessen met schroefdop en heb nooit lekkage dus de doppen sluiten… Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Kookzak" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rudy68 Ik maak hoofdzakelijk wijn, maar als ik ga pulpgisten gebruik ik vaak een panty waar ik alles in doe, daarna kan ik alles mooi uitknijpen en ben ik 90 % van de pulp kwijt. dat is eigenlijk hetzelfde dus… Meer lezen»