Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gerard01

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gerard01

@gerard01

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden geleden

    @gerard01 als je de schalen niet gaat gebruiken koop je toch gepelde

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden geleden

    @gerard01 hamer

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden geleden

    @gerard01 70 % maar je kunt ook hoger gebruiken dan wordt de likeur wat hoger  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 nee je kunt niet alles gewoon ver tien voudige wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken.  B.v.b  de Steranijs, limoen, citroen zal je wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken (even als bijvoorbeeld gebruik van gist in gistvat ) moeten aanpassen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @Gerard01 tuurlijk kan je alles verdubbelen nemen, recept voor 1 liter is het zelfde als met 10 liter, gewoon factor 10 (10 liter, 10 kaneelstokjes, 30 steranijs etc)

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 je stop als het niet zinvol meer is om door te gaan, dat mag je zelf bepalen. Ik zeg dan alles er uit stoken maar zelf stop ik meestal bij 20% daarna is het meestal bij mij niet zinvol…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stokerke

    stokerke antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 op 20L appelsap doe ik 3 L perensap en 2 K druivensuiker plus gist

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Je heb 2 emmers van 25 liter die stook je een voor een in je 25 liter ketel(striprun) De opbrengst van de 2 stripruns doe je bij elkaar en dan doe je een spiritrun. Voor de duidelijkheid bij de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stokerke

    stokerke antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 op mijn bodem ligt een inox grill  met pootjes van 2 cm zodat de kookzak niet op de bodem ligt
    Groeten

  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "gisting" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 ja er is nog lucifers.

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "gisting" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 😝 👍

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 als het nu staat te vergisten dan is november/ december wel erg laat om te verwerken.  Al nu gist is het laatste week september te destilleren. . Zou je het pas wachten tot november is al lang en in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 nee dat klopt inderdaad niet. Dan is er toch een deel ergens verdampt of ontsnapt .  De uitstroom temp zou ook rond de 20 graden moeten wezen .  Als je ketel goed werkt en je doet er een 5…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruim pitten likeur" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 let wel op dat in pruim pitten cyanide zit in vrij hoge hoeveelheid. Gebroken pitten komt het uit vrij.  Zolang de pitten heel zijn geeft het geen probleem.  Je kunt dus prima de drank maken . Het is iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 het is best wel lastig, neem je bijvoorbeeld 1 liter alcohol van 90% en je lost daar in op 1 kg suiker dan zal het volume maar iets toenemen. Je heb dan zoiets als 1,1l van 85% en geen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "druiven" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 zure druiven hebben vaak maar 1,5 a 2  gram suiker per kilo.  Dus je zou zuiker kunnen toevoegen. Let wel op dat suiker alcohol vlak van smaak blijft. Je kunt dan beter diksap toevoegen.

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 weet ik nog niet staat in de kelderkas en moet het nog filteren

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 dan geef je in ieder geval het juiste antwoord op een vraag 😆 
    Ik zal mijn fles eens opzoeken die staat nu een paar jaar ergens. Ik had toe der tijd een suiker alcohol gebruikt en die beviel niet zo. 

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 24 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 dag geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens