Forum antwoorden aangemaakt
RE: Volgende whisky stookwijn maken Ik wil die andere nog bestellen. dat is meer omdat ik mijn " eigen rcept " whisky wil gaan vergelijken. het recept wat ik wil gaan gebruiken heb ik zo goed als klaar. ik zal dit recept wat ik als basi... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Ik neem aan dat de rogge niet gemout hoeft te zijn. Ergens zweeft er een in mijn hoofd iets dat je het beste 20% mout moet hebben. dus 6 kg rogge en 6 kg gerstemout is 50% aangezien ik een liter of 20... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Die had ik uiteraard al gezien. Daar twijfel ik dus een beetje over want ik wil zoveel mogelijk alles zelf doen. Eigenlijk wilde ik rogge en mout kopen, schroten maischen maar dan krijg je nooit iets... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Ik neem aan stoken met de korte kolom? de korte kolom is 23 cm hoog en 2 inch, |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
Volgende whisky stookwijn maken okidokie. ik heb nu 2 keer een stookwijn gemaakt op basis van suiker/rietsuiker vergisting. echter ik wil whisky maken en puur dus zonder toegevoegde suiker. Eerste de volgorde. de gebruikte grondstof... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Vraagje ivm koelwater Ik vang het water op, zeker in het begin vd stook is het nog vrij weinig. als de temp in de ketel op loopt heb ik wat meer koelwater nodig. het koelwater gaat bij mij gewoon de tuin in. anders ga ik w... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: 2e stook Ik had 4 liter in totaal waarvan gemiddeld 55%. alleen de gasfles ging leeg terwijl er nog een halve liter alcohol uit had kunnen komen. shit happens. deze stookwijn was gemaakt van 4 kg suiker en 1,5... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Eerste en tweede stook Ik zou tot 30% verdunnen. weet dat 40 ook kan maar ga liever voor wat extra marge qua veiligheid. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: 2e stook Zonder reflux koeler en in 2 keer vanaf 12% stookwijn |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: 2e stook
|
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: 2e stook 86% |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: 2e stook
|
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
2e stook Gestart met de 2e stook. Met de ervaring vd eerste stook de brander nog rustiger laten branden. Ondanks dat ik er een striprun van maak oefen ik met de temp en nu gaat hij uitstekend. Voorloop wel weg... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stook Klopt. het ging een beetje te rap. ik heb de drukregelaar nu wat anders staan zodat het wat rustiger gaat. met 20 minuten begon hij al dat gaat wat te vlot |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stook 1 ltr 65% 1 ltr 60% 1 ltr 55% 1 ltr 50% 0,5 ltr 40% 0,5 ltr 25% Toen ben ik gestopt |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |