Forum antwoorden aangemaakt
RE: Eerste stook Het was meer de brander die te hard gaat. Kwestie van oefenen met de settings. Het gaat al beter. Besloten om er een strip run van te maken. Zodra de andere stookwijn klaar is ga ik die ook eerst stri... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
Eerste stook Eerste stook loopt nu. Ondanks de nieuwe gasdruk regelaar ging hij nog steeds te snel. Ik zit nu op 2 ltr van 65% en hij loopt nog op een kolom temp van 87 graden. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Zelfbouw ketel en kolom kickoff Ik haal zo een regelbare drukregelaar met manometer op. Denk dat de stook anders niet te regelen us |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stookwijn maken Stookwijn 2 is 980. Stookwijn 1 moet nog een weekje ongeveer |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stookwijn maken De 2e ton met stookwijn was best snel klaar. de eeste ton van deze topic is gedaald van 1085 naar sinds vandaag 1020. deze staat nu bijna 4 weken te gisten. de 2e ton ga ik deze week afstoken. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Ik zou ook een gist starter maken. Als hij het goed doet gebruiken en anders weg mikken |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Voorraad waarschuwing Still Spirits Rumgist Het is geen turbo gist? ik heb deze gist gebruikt om een rietsuiker vergisting te doen. na 7 dagen helemaal uit gegist. van ruim 1085 naar straak 990 na 7 dgn viel me wel mee dat dit best vlot ging, |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Vraagje over wiskey Hoe maak je die zonnebloem olie flessen schoon? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Eerste keer zelf whisky stoken De jodium, is dat gewoon de jodium die we op de vinger doen bij een sneetje? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stookwijn maken 2e ton met stookwijn gaat zo ook beginnen. maar deze zal met 6kg rietsuiker gemaakt worden. en aangezien ik rumgist genoeg heb zal ik deze met de rumgist gaan vergisten. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Alcohol percentage verhogen d.m.v meerdere keren destillerren Als je het alcohol percentage goed kunt meten kun je verdunnen tot 30% en nog een keer stoken. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Alcohol percentage verhogen d.m.v meerdere keren destillerren Als je limoncello ofzo wil maken dan is een hoger percentage gewenst. 70% is best netjes in 2 keer. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Alcohol percentage verhogen d.m.v meerdere keren destillerren 92% is mooi. hoger dan 94/96 is onmogelijk met onze apparatuur. Met de airstill zal het mij verbazen als je de 94% ooit kunt halen, er zit geen fatsoenlijke kolom op die je wel nodig hebt denk ik Edit... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stookwijn maken Hij staat op 26 ondertussen |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Eerste stookwijn maken Vanmorgen kreeg ik spontaan een helder moment. ik heb de temperatuur gemeten vd stookwijn, aardig maar meer ook niet. 21 graden. de fermentis C70 heeft een advies van 25 tot 33 graden. ik de zolder op... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |