-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@jandeimker eiwitten worden grotendeels afgebroken tot aminozuren. Dat geeft voeding voor gist , ondersteuning enzym werking en estervorming .
Schuimvorming word minder doordat normaal de eiwitten bel wand versterken. Dus geen ” spugen ” / over koken ketel -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@jandeimker Dat kan een zwaard zijn dat aan twee kanten snijdt, ik denk dat de stort en houtrijping erop afgestemd moeten worden. De reden is dat je een bepaalde harmonie wilt qua smaken. Ik zeg niet dat biergisten een slecht… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@jandeimker inderdaad het zou zonde zijn om in een goed product een turbo te gooien . Mangrove jack west coast, fermentis M1 , fermentis d53 ,fermentis usw 6 zijn zeer goede gisten . En wanneer je gist zoals , redstar… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@jandeimker Fermentis M1, Mangrove Jack’s West Coast, Bakkersgist, Saison Gist (diastaticus en geeft nog wat pepertonen mee).
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Max 25l" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@jandeimker dat heb je goed gelezen, ze noemen het turbo maar is gewoon gist met voeding en mineralen, en ik vind het een goede gist voor melasse , hoeveelheid lag robbert al uit
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Max 25l" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@jandeimker de inhoud van dat zakje gist is volgens fabrikant geschikt voor een bepaald aantal liters. Het kan dan niet meer dan dat aan. Je zal dan voor 8 x zoveel beslag ook meer moeten gebruiken. Nu is het niet… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Max 25l" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@jandeimker is er een reden waarom je dat spul ( turbo gist) überhaupt gebruikt ? Harry