Forum antwoorden aangemaakt
RE: Turbogist - Waterslot of niet? In het begin heb je nogal wat schuimontwikkeling die het waterslot kan verstoppen. Als je een 25 liter emmer hebt kan je beginnen met zo'n 20 liter en de helft van de suiker. Een dag later vul je dit ... |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Recepten en veranderingen Pfff, zie mezelf al lopen met 25 liter appelsap, gemaakt van diksap (8 x geconcentreerd) dat je ook gewoon in de supermarkt kan kopen voor minder dan 5 euro per liter. Omgerekend is het even duur als ... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Neutrale suikerwash niet neutraal te krijgen! Toevallig heb ik hetzelfde meegemaakt. De allereerste ronde met doublesnake C48 geen vuiltje aan de lucht. Prima alcohol. De 2e keer acetongeur en gore smaak die bijna niet weg te krijgen was. Na de e... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Regenwater - brouwwater – leidingwater (Overgenomen van: Jean-Pierre Bylard) Dat je van koffie uitdroogt is inmiddels achterhaald: |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: filter bouwen Dit is het filter dat ik heb bedacht: De alcohol drupt in het pvc pijpje en wordt van onder naar boven door de koolstof geleid en blijft er heel lang mee in contact. Dit i.t.t. filtering van bovenaf ... |
In forum Mijn installatie |
8 jaar geleden |
RE: Basis suker mash gaat niet borrelen De pH was bij mij zowel zonder als met suiker 7,5, dus suiker verlaagt die niet. De pH is niet alleen belangrijk bij het maischen, maar ook bij de vergisting. Gist voelt zich het prettigst bij een pH ... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Basis suker mash gaat niet borrelen Nog even terugkomend op de pH: net een nieuwe emmer gestart met C48 turbogist zonder toevoeging van citroenzuur. Na toevoeging van de gist was de pH nog 6,1 (kraanwater 7,5). Er is zit dus inderdaad w... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Wietolie, een gift van de goden! Voor de twijfelaars (inclusief mezelf) over de effecten van wietolie op kanker, hier een hoopgevend verhaal over de werking: De vader van een kennis van ons had uitgezaaide longkanker en was opgegeven... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Hoe jenever maken Hoeveel jeneverbessen moet je nou gebruiken? In het lijstje benodigdheden staat 20 gram, maar in het recept "Indien te zwakke jeneversmaak verhoog aantal jeneverbessen tot 15 gram". |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Basis suker mash gaat niet borrelen Ok, dat wist ik niet. Volgende keer zal ik het eens zonder citroenzuur proberen en dan de pH meten na toevoeging van de turbogist. |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Een hele domme beginnersvraag? Normaal ben ik de vriendelijkheid zelve, maar als mensen op deze manier reageren gaan mijn nekharen recht overeind staan (jouw reactie op ChrisV): "Maar jouw verhaal doet mij vermoeden dat je even laa... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Een hele domme beginnersvraag? Actie = reactie... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Basis suker mash gaat niet borrelen Wat sommigen misschien vergeten is om citroenzuur toe te voegen. Ik heb het recept voor invertsuiker gevolgd uit 'het volkomen stookboek' en daarin staat dat er 1 gram citroenzuur per kilo suiker moet... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Een hele domme beginnersvraag? @ Betweter: hoe weet je nou dat het macereren van rookmout en eikensnippers geen enkel effect heeft als je dat nog nooit hebt geprobeerd? Je begint over de traditionele manier van whisky maken, waarme... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Een hele domme beginnersvraag? Leuk! Als het zo ver is open ik een topic. |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |