Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Kees22

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Kees22

@kees22

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 10 uren, 42 minuten geleden

    Mooi aanbod. Maar donderdag is al bijna voorbij en ik woon te ver weg om op de fiets even langs te komen.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 5 dagen, 12 uren geleden

    @robbert Nou ja: ik concludeerde het uit rapporten van onderzoeksinstituten met de waarschuwing om het destillaat in donkere flessen te bewaren. Daar werd bij gezet, dat de reactie onstuitbaar afloopt als zij eenmaal begonnen is. Het kleinste sprankje licht zou…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken geleden

    @robbert Die titratietest voor methanol ken ik en heb ik ook wel een paar keer gedaan. Maar er kwam inderdaad steeds ongeveer hetzelfde uit en vaak beter dan in de winkel aangeschafte drank. Dus daar ben ik net als jij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 2 dagen geleden

    @robbert Je hebt gelijk dat mijn dobber geen onderscheid zal maken tussen ethyl- en butylalcohol, en in de verzamelde nalopen zal best wat foezel zitten. En vast ook nog wel methyl. Maar amper voorloopvuiligheid, want die was er al uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 4 dagen geleden

    Ik spaar voor- en naloop op in aparte flessen. Als ik genoeg heb, stook ik ze tot zo hoog mogelijk percentage. Het voordeel van voorlopen is, dat ze geen naloop hebben en andersom. Zo heb ik laatst van verzamelde naloop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Oh, ik ben geen liefhebber van siliconen en al helemaal niet van PFAS (waar witte tape onder valt) En waarom je aspartaam zou gebruiken in plaats van suiker, ontgaat mij. Al die wondermiddelen (asbest, siliconen, plastic, pfas) zijn nogal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 vind forumbericht "Whiskey maken en methanol?" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 vind forumbericht "Whiskey maken en methanol?" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Leuke film. Ja, die test met fenoftaleïne (als ik me goed herinner) ken ik. Ook wel eens gedaan, maar mijn stooksels waren steeds blanker dan commerciële wodka. Zal ik Botte Boer eens polsen, of hij je chromatograaf wil overnemen?…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Ja, dat is bekend, dat je een chromatograaf hebt. Dat heb ik ook wel in gedachten. Maar het probleem is: je hebt er wel ervaring en chemicaliën voor nodig. Dus de verkoop wordt lastig! Ook de Balkan stokers hebben…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Nog even over methanol: dat zit amper in whiskey. Het ontstaat bij de afbraak van pectines in fruit en zit ook al in rijpe appels en wijn. Het is vrijwel onmogelijk om destillaat te maken waar van nature een relevante…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 4 weken geleden

    @rein Let even op bij het stoken: rum wil nogal eens flink schuimen. Ik doe er zelf altijd een klontje boter bij om dat tegen te gaan.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden geleden

    Zo, dat is warm! Dan gaat de gisting ook wel snel. De daling in sg wijst inderdaad wel op een snelle gisting. Ik zou gewoon nog rustig een paar dagen wachten en opnieuw meten. Zo lang het sg nog daalt,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 4 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 1 week geleden

    Ik zie dit nu pas en het is heel inspirerend. Wordt tijd om weer eens wat met diverse granen en pseudogranen te doen. Een vraag over je oorspronkelijke recept: je beschrijft hoe je de gist van eigen kweek start met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, want…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @jagdhornblaser Oh, gewoon: schroten of malen en dan mee brouwen. Ik doe dat wel vaker: mout van 1 kg graan en dan dat brouwen met een kg meel van hetzelfde of een ander graan. Met gerstmout kan dat goed.
     

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat….   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sebas(bassien) Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 4 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 6 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens