Forum antwoorden aangemaakt

RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Het leek mij dat het drankje wat te droog en zuur zou worden en heb onvergistbare suiker toegevoegd. Deze suiker wordt niet omgezet in alcohol en koolzuur. Sorbitol poeder, maakt alles wel weer wat du...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Hier filmpje van mijn versie op youtube. 1 heb wel 1000 gram onvergistbare suiker toegevoegd op 24 liter.Smaak vind ik goed zo. Zit tussen Jillz en Apple Bandit in. De laatst genoemde heeft meer een...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Ik weet waar het om gaat, mijn punt is dat wanneer je geen lucht boven in je flesje houd alle CO2 moet oplossen in de vloeistof. Een flesje helemaal afvullen lijkt mij dus niet verstandig. Ik lees dat...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Je maakt geen appelcider om het langer dan een jaar te laten liggen. In je gistvat staan streepjes. Dus gewoon het vat vullen (incl. suiker) tot aan het streepje 25, dan heeft de gist voldoende zuurst...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Maar hoeveel ruimte lucht laat je onder de "dop", ik denk dat dit veel kan uitmaken. Ik heb al eens knallende kurken gehad bij jawel "koffiewijn" maar dan vliegt de kurk er af en zal de fles niet expl...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Vraag mij af hoever jullie de flessen vullen. Lucht is nog samen te persen wanneer de druk oploopt. Heb eens in een boekje zitten kijken van lang geleden. Ik wist het niet maar Sorbitol is een zoetsto...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Die mooie donkergroene kleur krijg je ook met de alsem. Maar gooi je dat er bij dan heb je iets verschrikkelijk bitters. Ik gooi dat er later bij voor de bitterheid en ook maar 15ml op 1 - 1,5 liter. ...

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Goed zelf te maken, heb het ook gedaan. Alsemkruid is zeer bitter en wanneer je het er gewoon bij gooit hou je iets ondrinkbaars over. Nou is het zo dat ik vrijwel alle kruiden afzonderlijk distilleer...

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
RE: Koperen stookketel Schoonmaken

Oh, nog vergeten, strooi op het pannensponsje zout en spray daarover de opgeloste citroenzuur. Voordat je tot 10 telt is je ketel schoongepoetst. Wanneer je een mooie glimmende ketel wilt aan de buite...

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: Koperen stookketel Schoonmaken

Nogmaals, citroenzuur. Ik heb het opgelost in water, dan in een lege sprayfles kieperen van een of ander merk. Ben met van alles aan het poetsen gegaan maar dit werkt prima. Even sprayen en in laten w...

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: Koperen stookketel Schoonmaken

Citroenzuur oplossen in water.

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: Eerste keer stoken met signi

Ziet er leuk uit, nog niet eerder gezien.

In forum Mijn installatie

9 jaar geleden
RE: filter bouwen

Ander filterpapier gebruiken, geen koffiefilter.

In forum Mijn installatie

9 jaar geleden
RE: filter bouwen

Ja, ik gebruik geen koffiefilter dat niet sterk is.1 keer gedaan en er kwam ook heel fijn zwart Karbon door het filter heen.Het is echt filter papier en op deze manier doe je met 1 filter 10 keer lang...

In forum Mijn installatie

9 jaar geleden
RE: filter bouwen

Valt me nu op (foto) dat je erg grofkorrelige karbon gebruikt.Zelf heb ik 0,4 - 1,4 mm.

In forum Mijn installatie

9 jaar geleden
Pagina 1 / 3